D66-kandidaat uit Diepenveen zoekt coronaproof ook de verbinding in Giethoorn

Foto: D66 Giethoorn

Campagne in tijden van corona vergt een beetje meer creativiteit dan in andere jaren. D66-kandidaat Wybren Bakker uit Overijssel (#43) pakt zijn campagne dan ook coronaproof én op typisch Hollandse wijze aan, namelijk op de fiets.

In een zevendaagse fietstoer door Overijssel fietst de Diepenvener alle 25 gemeenten van die provincie aan. Onderweg heeft hij ontmoetingen met tientallen verschillende mensen en logeert hij in een tentje bij mensen in de tuin. Gesprekken worden gevoerd op gepaste afstand, digitaal of met een raam ertussen. Zijn doel: luisteren, de verbinding zoeken én meer noaberschap naar Den Haag brengen. Vrijdag 5 maart startte Wybren de tweede dag van zijn fietstour vanuit Wanneperveen om direct koers te zetten naar Giethoorn en uiteindelijk via de gemeenten Zwartwaterland en Staphorst de dag te eindigen in Dalfsen. 

In Giethoorn ging Wybren in gesprek met Jan Willen van Dalen, voormalig raadslid in Steenwijkerland, over de besluiteloosheid en gebrek aan bestuurlijke lef rondom de nieuw aan te leggen loswal. Wybren was onder de indruk van de oproep van de geboren Steenwijker: “Jan Willem gaf duidelijk aan dat hier in Giethoorn een nieuwe loswal moet komen. De komst van een nieuwe loswal is blijkbaar lastig omdat het dorp helemaal klem zit tussen wet en regelgeving. We zitten hier natuurlijk in een prachtig Natura 2000 gebied en het is goed dat natuur in Nederland wordt beschermd. Toch ondersteun ik de oproep van Jan Willem om bestuurders uit te dagen om de achtergrond van de regels in acht te nemen: je moet naar de geest van de wet handelen, niet naar de letter. Kies daarom om eventueel een beetje natuur op te geven, om het op een andere plek flink te versterken. Op die manier blijft wonen, recreatie en natuur in balans met elkaar.” 

Wybren neemt de zorgen en kansen mee in zijn ‘fietstas’ richting Den Haag mocht hij verkozen worden en anders gewoon naar de Provinciale Staten. “Het is belangrijk dat naar alle mensen in onze provincie wordt geluisterd. Ik blijf opkomen voor de signalen van onze inwoners in de Staten en ga dat hopelijk ook doen in de Tweede Kamer.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen