Coronaproof autoavontuur in Drenthe en de Noordoostpolder

Foto: Pixabay

Gezinnen hoeven zich tijdens de Voorjaarsvakantie toch niet te vervelen. Ze kunnen in de Noordoostpolder en Drenthe op een volledig coronaproof autoavontuur. De Wildwestrit (startplaatsen Meppel en De Wolden) en de Rit door de Zee voeren langs de mooiste plekken en onderweg wachten deelnemers puzzels, spelletjes en quizvragen. In Zwartewaterland en Noordoostpolder bleek het concept al een doorslaand succes.

Comceptum in Genemuiden ontwikkelde de activiteit voor Koningsdag 2020 en werkt sindsdien samen met Blinker Events. Veel inwoners van Zwartewaterland beleefden daardoor toch een leuke dag. “Daaruit is de Schatkistenrit voorgekomen. Die leverde in de Herfstvakantie en Kerstvakantie veel enthousiaste reacties op. De route en de spelletjes zijn leuk voor jong en oud. Onderweg speur je bovendien naar zeepaardjes en zeesterren. Omdat je alles in de auto doet, is deze activiteit bovendien veilig en volledig coronaproof”, vertelt Brenda van der Steeg van Blinker Events.

Nu ook Drenthe

Een derde editie in de Noordoostpolder kon niet uitblijven. Bovendien kwamen er enthousiaste reacties uit de regio Meppel. In samenwerking met enkele ondernemers ontwikkelde de organisatie daarom ook een Drentse variant. Die start bij Villa Kalkoven in Meppel en Vakantiepark Westerbergen in Echten. “De route voert over prachtige wegen en door een schitterend landschap. Ik kreeg een beetje het gevoel dat ik Texas reed. Zo ontstond het idee van de Wild West Rit”, vertelt Van der Steeg.

Vanuit de auto

Op de route over het grondgebied van Meppel en De Wolden zoeken deelnemers naar cowboyhoeden en afbeeldingen van paarden. Verder is het concept vergelijkbaar met dat van de Noordoostpolder. “Ook hier ontdek je op een verrassende manier de regio. Onderweg speel je spelletjes vanuit de auto en doe je mee aan quizvragen. Ook kun je op pad met lekkernijen van lokale horecaondernemers waarmee we samenwerken.”

Beide routes duren ongeveer 2,5 uur, maar de activiteit is moeiteloos uit te breiden tot een daguitje voor het hele gezin. Onderweg passeren deelnemers bijvoorbeeld landschappen die uitnodigen tot een wandeling. 

Ook tijdens Koningsdag

Tijdens Koningsdag komt er zowel in Drenthe als in de Noordoostpolder een speciale Koningsrit. Deze dag beleven deelnemers een vorstelijk avontuur en kunnen ze een glimp opvangen van de koning en koningin. 

Autocowboys kunnen hun lasso in Meppel en De Wolden uitgooien van 19 tot en met 28 februari. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dat kan op www.wildwestrit.nl. Op die website staat alle informatie over het coronaproof autoavontuur. Wie kiest voor de route in Noordoostpolder kan terecht op www.ritdoordezee.nl

Reacties

Cookieinstellingen