Burgemeester Rob Bats bezoekt coronateststraat

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Burgemeester Rob Bats heeft donderdagmiddag (21 januari) een bezoek gebracht aan de coronateststraat aan de Meppelerweg in Steenwijk. Hij kreeg daar een rondleiding en toelichting van de locatiebeheerster Annette Rozendal over de laatste stand van zaken met betrekking tot het testen en de testcijfers.

Burgemeester Rob Bats “Het grootste respect voor de medewerkers van de teststraat. Onvermoeibaar gaan ze door met dit belangrijke werk”.
Het aantal testen in Steenwijkerland is de afgelopen vijf weken van 1089 naar 680 gedaald.
Rob Bats “We zien we dat het aantal testen per week afneemt. Daarmee volgen we de landelijke trend. Hopelijk omdat minder mensen klachten hebben. Toch wil ik iedereen oproepen zich te laten testen bij milde symptomen en ook als je bijvoorbeeld al drie keer bent geweest en bleek dat je geen corona had”.

Besmettingen

De besmettingscijfers in Steenwijkerland zijn lager dan in de rest van Nederland en ook in de rest van regio IJsselland “Een compliment aan de inwoners van Steenwijkerland” aldus Rob Bats.
“Laten we dat zo houden en hiervoor ons best blijven doen, want we zijn er nog lang niet. We krijgen nog met een lastige tijd te maken. Lang niet iedereen is gevaccineerd en er zijn nieuwe besmettelijker varianten van het virus ontstaan. Daarom is het zaak ons te houden aan de coronamaatregelen die door het kabinet zijn afgekondigd en ons bij de minste twijfel te laten testen. Op deze manier kunnen we verspreiding van het virus tegengaan”.

Reacties