Voetballers allereerste elftal Olde Veste ontvangen fotoboek

Foto: Ina Kok-Van Sleen

Frans Lugtmeijer en Jannes Heidinga uit Steenwijk kregen vrijdagavond de eerste exemplaren van het gloednieuwe fotoboek ‘v.v. d’Olde Veste’54’ (1954-2019) uitgereikt uit handen van OV-voorzitter Elbert Jan Hesse. Beide mannen zaten in het allereerste Olde Veste-elftal ooit en staan ook op de allereerste OV-foto ooit.

Het duo kreeg het bijzonder fraaie fotoboek in het pand van BijzonderDruk van drukker/uitgever Martin van ’t Veen, oud-secretaris van Olde Veste.

Hesse bracht in herinnering dat Frans Lugtmeijer op de oprichtingsvergadering van Olde Veste aanwezig was, in november 1954. Lugtmeijer was ook de allereerste keeper van Olde Veste. Tot voor enkele jaren terug was hij elke donderdagavond nog actief op het trainingsveld. Nog steeds verricht Lugtmeijer, die al eerder werd benoemd tot Lid van Verdienste van Olde Veste, klusjes voor zijn voetbalclub.

De 83-jarige Jannes Heidinga speelde elf jaar lang (1955-1966) vrijwel onafgebroken in het eerste elftal van Olde Veste. De destijds fameuze linksbuiten kreeg tijdens zijn carrière eens een brief van zijn voorzitter Wolter Kraak met daarin ondermeer: ‘Ik durf jou voor de wedstrijd van zaterdag te vragen om nog meer inspanning, nog meer te sjouwen, nog sneller de bal af te geven. Ontzie je de komende week een klein beetje wat het roken en dergelijke betreft en probeer eens een avond een paar rondjes te lopen’. Toch kwam Heidinga er in wedstrijdverslagen in kranten vaak erg goed af. Niet zo vreemd: wanneer de vaste verslaggever Henk Volkers niet aanwezig was, schreef Jannes Heidinga de wedstrijdverslagen namens hem…

In het 180 pagina’s tellende fotoboek staan ruim 650 foto’s, als uiteindelijke selectie van de 15.000-20.000 foto’s die de redactie beschikbaar had. Die redactie bestaat uit de Olde Veste-leden Adri van Sleen, George Huisman, Gerrit Heidinga, Hans Zondervan en Jacob Westra. Ze zijn ruim twee jaar bezig geweest met de realisatie van ‘v.v. d’Olde Veste, 65 jaar in beeld’.   

 

Het boek kan tijdens kantoortijden worden afgehaald bij BijzonderDruk, Woldmeentherand 3 in Steenwijk; informatie via [email protected] of  [email protected]. Het boek kost voor leden 12,50 euro en voor niet-leden 17,50 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen