In de vakantie ga je natuurlijk naar het theater

Foto: De Meenthe

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Sterrin, Een leven samen, Simon & Garfunkel Revival Band, Roodkapje, Theatergroep op Woensdag, Prentenboekjesfestival met Gonnie en Gijsje en Dikkie Dik.

Sterrin 7+

Sterrin’s Reptielenreis is te zien op woensdag 14 oktober, aanvang 15.00 uur. Sterrin Smalbrugge is met haar 26 jaar een van de jongste reptielenexpert van Nederland. Ze laat in de interactieve voorstelling ‘Sterrin’s Reptielenreis’ zien hoe bijzonder reptielen zijn. Zo kan het publiek van dichtbij, in een unieke kleinschalige setting, leren waarom deze dieren onmisbaar zijn voor de natuur.

Een leven samen

Een leven samen met o.a. Alfred van de Heuvel en Doris Baaten is te zien op donderdag 15 oktober, aanvang 19.30 uur. Julius en Ina zijn een jaar of zeventig en wonen al een tijdje in een verpleeghuis. Julius was vroeger tekenaar. Ina ging voor het gezinsleven. Ze delen een leven samen. Maar dat weten ze niet meer zo goed. Iedere morgen ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Delen ze hoogte- en dieptepunten van hun gezamenlijke leven. Maken ze ruzie. Hebben ze eindeloze gesprekken en hoogoplopende discussies. En worden ze verliefd.

Simon & Garfunkel Revival Band

De Simon & Garfunkel Revival Band is te zien op vrijdag 16 oktober, aanvang 19.30 uur. De Simon & Garfunkel Revival Band laat het oeuvre van Simon & Garfunkel waarlijk op een fraaie manier herleven. De stemmen van Michael Frank (die ook gitaar speelt) en Guido Reuter (ook actief op viool, fluit en piano) benaderen de stemmenpracht van hun grote voorbeelden heel nauwkeurig. Van ballads als Scarborough Fair en The Sound Of Silence tot sneller werk als Mrs. Robinson en Cecilia: de Simon & Garfunkel Revival Band laat het tijdperk van die grote hits gloedvol herleven.


Roodkapje 6+
Roodkapje is te zien op zaterdag 17 oktober, aanvang 14.00 uur. Fake Vonk is met zijn camera op zoek in het bos. Hij wil een interview met de wolf, die zich in Nederland heeft gevestigd. Als hij de wolf heeft gevonden, blijkt deze aardig, en helemaal niet zo gevaarlijk als iedereen denkt. De wolf schijnt helemaal gek te zijn op breien! Maar hoe zit het dan met de zeven geitjes? En met de drie biggetjes? En wat te denken van het verhaal over Roodkapje?

Theatergroep op Woensdag

Theatergroep op Woensdag is te zien op zaterdag 17 oktober (20.15 uur) en zondag 18 oktober  (14.30 uur). Door alle maatregelen rondom Corona hebben we er voor gekozen onze plannen iets om te gooien. Voor ons en u betekent dat het volgende: het spelen van het theaterstuk Een Landweg stellen we voorlopig even uit. In plaats daarvan verrassen we u op een avond of middag vol improvisatie. Wees gerust, u hoeft zelf niets te doen (behalve lekker zitten in een theaterzaal waar alles volgens de anderhalvemetermaatregelen geregeld is èn waar gezorgd wordt voor een goede ventilatie).

Prentenboekjesfestival 2+

Gonnie en Gijsje
Gonnie en Gijsje zijn te zien op zondag 18 oktober, aanvang 9.30 en 10.30 uur. Gonnie is een gansje en zit bij de hooiberg. Een klein geel gansje met knalrode lievelingslaarsjes. Op een dag zijn haar lievelingslaarsjes weg… Gonnie gaat op zoek, voorbij de hooiberg en ontdekt de wereld. Daar ontmoet ze Gijsje en samen gaan ze op stap. Ze gaan op ontdekkingstocht. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug?

Dikkie Dik en de taart

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart.

Ook te zien in De Meenthe: Ed Struijlaart op 21 oktober. Beperkt Houdbaar op 21 oktober. Iris Hond op 22 oktober. Diederik Jekel op 23 oktober. Boom! Like that op 24 oktober. Lezing Maarten de Reus op 28 oktober. Veldhuis en Kemper op 29 oktober. The Hillbilly Moonshiners op 30 oktober. The LSB Experience op 31 oktober.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Reacties