Gezocht in Steenwijkerland: gastdocenten voor leskist Groene Energie

Foto: Natuur en Milieu Overijssel

Aan de slag met Groene Energie! Hoe bouw je een goede windmolen? Hoe werkt zonne-energie? En aardwarmte, wat is dat eigenlijk? In de leskist “Groene Energie” geven leerlingen uit groep 7 en 8 al bouwend en onderzoekend antwoord op deze vragen. En daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken!

 In 2019 hebben Natuur en Milieu Overijssel en de Natuur en Milieueducatie-Centra (NME-centra) in Overijssel de leskist “Groene Energie” aan hun aanbod toegevoegd: een echte doe-kist waarmee leerlingen (groep 7 en 8) zich in twee uur tijd kunnen verdiepen in wind-, aard- en zonne-energie. In de leskist zit een drietal uitdagende experimenten waar de leerlingen in groepjes mee aan de slag kunnen.

Om de leerlingen goed te begeleiden bij deze experimenten is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar enthousiaste gastdocenten in de gemeente Steenwijkerland. Dus: werk jij graag met kinderen? Heb je ervaring of affiniteit met het thema duurzame energie? En ben je op zoek naar een uitdagende vrijwilligersklus? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je als gastdocent doen?

Als gastdocent verzorg je een twee uur durende les over duurzame energie op een basisschool bij jou in de buurt. De leskist ‘Groene Energie’ ligt aan de basis van deze les. Je begeleidt de leerlingen tijdens het doen van experimenten, enthousiasmeert ze voor het onderwerp, en beantwoordt vragen over groene energie. De leerkracht is tijdens de les altijd aanwezig, en is verantwoordelijk voor het orde houden. Zo kun jij je focussen op de inhoud van de les! Afhankelijk van hoe vaak de leskist wordt aangevraagd zul je zo’n twee tot vijf gastlessen per jaar verzorgen. Het gastdocentschap vervul je op vrijwillige basis.

Onze ideale gastdocent…

… krijgt energie van kinderen!

… is enthousiast!

… heeft ervaring of affiniteit met het onderwerp duurzame energie!

Training tot gastdocent

Natuur en Milieu Overijssel verzorgt in het najaar 2020 een training waar je als vrijwilliger wordt opgeleid tot ‘Gastdocent Groene Energie’. In deze training maak je kennis met de leskist, doe je achtergrondkennis op over zonne-energie, aardwarmte en windenergie, en krijg je praktische tips over hoe je een geslaagde les vormgeeft. De training bestaat uit één dagdeel. Ook organiseren we een terugkommoment waar alle vrijwilligers hun ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen.

Aanmelden of meer informatie

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die wij zoeken? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Ilse Jansen, [email protected]. Vermeld in je mailtje waarom deze klus écht iets voor jou is, wat jouw ervaring of affiniteit is met het onderwerp duurzame energie en dat je reageert op de oproep voor gastdocenten in de gemeente Steenwijkerland. Ook voor vragen kun je bij Ilse terecht. Bellen mag ook op 06 498 76 798.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen