Honderdste leerling voor Samensprong

Gebak op een doordeweekse schooldag. De kleuters van de Samensprong weten er wel raad mee
Gebak op een doordeweekse schooldag. De kleuters van de Samensprong weten er wel raad mee
Foto: Eigen foto

De woensdag 4 jaar geworden Levi Klaver is de honderdste leerling van obs De Samensprong in Steenwijk (-West). Dat werd natuurlijk gevierd met gebak voor iedereen, want het zou ook zijn eerste schooldag worden. De jarige was er echter niet bij: hij vierde zijn verjaardag lekker thuis. Levi heeft twee grote zussen die al naar de Samensprong gaan.

De Samensprong maakt een enorme groeispurt mee, zegt directeur Elly Fokker. ‘We zijn hier aan de Gasthuislaan gestart in 2014 met 56 leerlingen. Inderdaad: in zes jaar tijd dus bijna verdubbeld tot 100. Dit noem je eigenlijk geen groei meer, maar een explosie’, zegt de directeur lachend. ‘Dit lopende schooljaar, vanaf de zomervakantie tot aan de komende zomervakantie, zijn er 32 leerlingen bij gekomen. Dat is wel erg veel. Ik verwacht voor het komende schooljaar weer een groei, maar niet zoveel. De leerlingen komen hier uit de buurt maar ook uit Zuidveen en andere dorpjes om Steenwijk heen’. 

‘Dit is onze eerste 100e leerling in ons bestaan, die vieren we ook maar één keer. Want we kunnen verwachten dat het vaker voor gaat komen (paar leerlingen eraf, paar erbij en je zit weer op 100). Daarom vinden we dat het een feestje waard is. Alle leerlingen kregen een gebakje met het getal 100 erop (een van de kleuters: ‘Dat betekent dat we met 100 in de klas zitten’). Normaliter zouden we dit soort hoogtepunten met zijn allen samen vieren maar dat mag nu niet. Wij mogen geen groepen mengen, wij moeten gescheiden pauzes houden. Iedereen gaat dus in zijn eigen klas het feestje vieren. We voegen wel de kleutergroepen samen’, aldus Elly Fokker. 

‘Door de groeispurt betekent het natuurlijk ook dat we in deze ruimte van het gebouw een beetje krap in het jasje komen te zitten. We hebben wel de leerkrachten en de leerlingen maar niet de lokalen. We zoeken samen met onze partners in het gebouw creatieve oplossingen en dat lukt heel goed. De samenwerking is heel prettig tussen de beide basisscholen, de kinderopvang en de peuteropvang. En omdat dat ook heel goed loopt, stromen er heel veel kinderen door’. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen