Eerste smartphone luisterplek verhalen in de Weerribben-Wieden

Foto: De Vries Kartografie bv

De Vries Kartografie uit de Wijk heeft in de Weerribben-Wieden als eerste regio in Nederland GPS luisterplek verhalen gerealiseerd. Op acht plekken in de Weerribben-Wieden kan met de smartphone de luisterplek verhalen worden beluisterd. Op die plekken wordt een bijzonder verhaal verteld over de locatie of gebouw. De luisterplek verhalen zijn onderdeel aan de recent vernieuwde Arthuur Routes Weerribben-Wieden.

Door het scannen van de QR code met de smartphone op de Arthuur fietsknoop-puntenkaart Weerribben-Wieden kan op de acht locaties op basis van de GPS de verhalen beluisterd worden. Zo is bijvoorbeeld een mooi verhaal te beluisteren over de geheimzinnige kunstbunker in Paasloo. Voor het beluisteren van de verhalen hoeft geen App geïnstalleerd te worden.

Op ruim 55 locaties in de Weerribben-Wieden kan weer worden gestart met fietsroutes met een stoer regionaal verhaal, plezante verassingen en de luisterplek verhalen.

De vernieuwde Arthuur Routes bestaat uit de fietsknooppuntenkaart van de Weerribben-Wieden en de Arthuur routeverhalen brochure. Op de fietskaart staan drie Arthuur fietsroutes, maar ook enkele thematische fietsroutes. De verhalen brochure bevat drie stoere routeverhalen en plezante verrassingen. De verhalen worden verteld vanuit het perspectief van Arthuur. De fictieve verteller Arthuur verteld over zijn vroegere belevenissen in de Weerribben-Wieden.

In de drie routeverhalen spelen ook de deelnemende startlocaties een rol. Zo kunnen deze bedrijven op een verrassende manier ontdekt worden tijdens de fietsroutes.

Startpunten en pleisterplaatsen van Arthuur routes Weerribben-Wieden staan op de website www.arthuur.nl. Bij de deelnemende bedrijven kan vaak gratis de Arthuur fietsknooppuntenkaart en de routeverhalen brochure verkregen worden. De Arhuur startlocaties worden ook herkent aan de Arthuur sticker bij de deelnemende bedrijven.

De Arthuur Routes Weerribben-Wieden zijn ook weer als gratis route App beschikbaar en de fietskaart is te downloaden via Arthuur.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen