Noodverordening van kracht in Giethoorn; heel stil op de wateren

Wanneer je langs het Binnenpad in Giethoorn loopt hoor je vooral de vogels, het is bijzonder rustig maar met een reden. Sinds vanochtend 07:00 is de noodverordening van kracht gegaan waarin het wordt verboden tot maandagavond om te varen in en rondom Giethoorn.

Het verbod is alleen van toepassing op recreatievaart, uitgezonderd zijn de hulpdiensten en de beroepsvaart.
‘De komende dagen verhogen we de controle op het water. Die controle richt zich naast Giethoorn ook op andere locaties waar veel boten kunnen komen. We zien er streng op toe dat het vaarverbod niet wordt overtreden en dat de 1,5 meter afstand wordt nageleefd. Gebeurt dit niet dan volgen er boetes. Maar ik hoop dat het zover niet hoeft te komen en dat iedereen de discipline kan opbrengen om thuis te blijven. Het is even niet anders, maar het is noodzakelijk. Na het coronavirus verwelkomen we iedereen graag weer op het water en op het land. Dan kan men als vanouds ervaren wat gastvrijheid en gastheerschap bij ons in Steenwijkerland betekent’ aldus burgemeester Rob Bats in een eerder bericht.
Rond het begin van de middag in Giethoorn was het verbod duidelijk te merken, strakke wateren en een lege Bovenwijde sierden het dorp.

Stiekem varen zit er niet in; tijdens het verbod wordt er op het water streng gecontroleerd en lopen er handhavers rond.

Het vaarverbod geldt voor het volgende gebied:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen