Nieuwe maatregelen afgekondigd door kabinet, dit zijn ze

Foto: Pixabay

Het kabinet heeft zojuist aanvullende maatregelen bekend gemaakt tijdens een persconferentie met premier Mark Rutte en ministers Van Rijn (Medische Zorg) De Jonge (Volksgezondheid) en Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maandagavond.

In de persconferentie werd duidelijk dat alle samenkomsten en evenementen zijn verboden tot 1 juni, dit is zonder ondergrens dus ook onder de 100 personen.
Aanscherping van de bestaande maatregelen was nodig omdat er nog teveel mensen zijn die zich hier niet aan kunnen houden. In de persconferentie zei premier Rutte “Mijn verstand staat stil bij de overvolle stranden van de afgelopen dagen.”
Daarnaast krijgen burgemeesters meer mogelijkheden via een noodverordening waaronder het verbieden van groepsvorming of zelfs sluiting op specifieke locaties zoals parken, stranden en campings. Wanneer blijkt dat drie of meer personen niet de anderhalve meter in acht kunnen houden dan zijn er mogelijkheden om “forse boetes” uit te laten delen, voor particulieren kan dit oplopen tot 400 euro. Voor bedrijven tot 4000 euro.
Winkels krijgen hun consequenties “Burgemeesters kunnen winkels verplichten scherp deurbeleid te voeren. Winkels die zich daar niet aan houden kunnen gesloten worden.” zei justitieminister Ferd Grapperhaus.
Kappers en nagelstylistes dienen te sluiten.

Als een gezinslid koorts heeft dient het hele gezin thuis te blijven.
Van een lockdown situatie is vooralsnog geen sprake.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen