RSG Tromp Meesters gaat weer internationaal

Foto: Pixabay

Van maandag 3 t/m vrijdag 7 februari staat de RSG Tromp Meesters weer in de internationale schijnwerpers. Onze leerlingen ontvangen leerlingen en collega’s uit meerdere Europese landen waaronder Spanje, Italië, Griekenland en Portugal. Ook gaan leerlingen op reis naar Noorwegen, Oostenrijk, Estland en Polen. Tijdens de uitwisseling staan er allerlei leerzame en leuke activiteiten op het programma. 

Projecten

De leerlingen in Steenwijk zullen na een officieel welkom, georganiseerd door deelnemers aan de uitwisselingen, intensief aan de slag met de Erasmus+ projecten Hands On Art, Health Promoting Schools en Plastic Fantastic. 

Ondertussen is er voor alweer een start gemaakt met een volgend project onder Erasmus+, waarin de leefomgeving van de mens centraal zal staan. Wij hopen dat ook dit project door “Brussel” wordt omarmd om uit te gaan voeren. Het nieuwe project moet de opvolger worden van het project Hands on Art.

Activiteiten in eigen land

Natuurlijk zijn er weer diverse activiteiten in eigen land waaronder een excursie naar Amsterdam. Ook gaan de deelnemers naar Frederiksoord om het museum De Proefkolonie te bezoeken en vervolgens een tramrit te gaan maken door het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid. Dit bezoek wordt georganiseerd vanuit onze verandering naar Unesco-school. Interessant is dat het gebied van de Maatschappij van Weldadigheid op het punt staat om dit jaar te worden opgenomen op de werelderfgoedlijst.

Debating Day & Session Night Live

Donderdag 6 februari staat voor onze leerlingen wederom de Debating Day op het programma en ’s avonds is er weer het muzikale spektakel Session Night Live in De Meenthe met diverse optredens van Nederlandse en buitenlandse artiesten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen