Historische vereniging behoedt De Meenthe voor blunder

Foto: FPB Steenwyck

Een mail op zondagmiddag 12 januari jl. van Liesbeth Hermans, secretaris van de historische vereniging Steenwijk, aan De Meenthe heeft voorkomen dat het theater een wonderlijke fout zou maken. De Vereniging onderzocht de geschiedenis van De Meenthe en ontdekte een andere openingsdatum dan waar de directie en bestuur van De Meenthe van uit gingen.

Naar blijkt is De Meenthe niet in 1970 maar in 1971 geopend. De exacte datum is op 11 september 1971 door toenmalig minister Engels. Stichting De Meenthe is op 9 november 1967 opgericht volgens de akte van de notaris. De startdatum bij de kamer van Koophandel is echter 5 augustus 1971. Waarna de officiële opening op 11 september plaats vond.


Speciale editie Olde Steenwiek

Directeur Han Evers van De Meenthe had de vraag bij de historische vereniging neergelegd om een speciale editie te maken van de Old Steenwiek in het kader van het 50-jarig bestaan. Onderzoek door de Historische vereniging bracht aan het licht dat de openingsdatum van het theater en evenementencomplex een jaar later is dan verondersteld.

De afgelopen jaren heeft De Meenthe in vele stukken en publicaties de datum 11 september 1970 gebruikt ‘iets wat er op een of andere manier ingeslopen is’, aldus directeur Han Evers. Het is ‘slordig en vervelend maar er is geen man overboord’. We schuiven deels met het programma en een aantal onderdelen blijven gewoon staan. We willen niet in een fout jaar de festiviteiten plaats laten vinden dus verplaatsen we het naar volgende jaar’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen