Poppodium “de Buze” zelfstandig verder

Foto: Pixabay

Vanaf 2020 zijn het jongerenwerk en het poppodium in “de Buze” te Steenwijk van elkaar gescheiden. Stichting Welzijnswerk De Kop (SWDK) zal zich in de toekomst alleen nog richten het jongerenwerk in de Buze.


Het poppodium zal geëxploiteerd worden door een groep vrijwilligers van de Buze die daartoe een nieuwe stichting hebben opgericht. Deze stichting neemt de naam “Buze” mee en heet dan ook “Stichting Poppodium De Buze”
Voor het jongerenwerk zelf wordt gezocht naar een andere naam die past bij de werkzaamheden van SWDK.  Dit is het resultaat van overleg tussen Gemeente Steenwijkerland, SDWK en Poppodium de Buze.

Het is de bedoeling om de popcultuur in Steenwijkerland en omgeving te stimuleren en waarnodig te ondersteunen. Ruimte bieden voor beginnend talent gecombineerd met het programmeren van wat bekendere namen. Uiteindelijk wil de Buze deze activiteiten uitbreiden met bijvoorbeeld het organiseren van workshops voor muzikanten.
We weten dat er best veel muzikanten zijn waarvoor het lastig is om medemuzikanten te vinden om samen mee te musiceren. Deze mensen krijgen minder snel een kans op andere podia in de regio.
Gelukkig zijn er ook wel een aantal andere initiatieven en daarmee wil de Buze dan ook graag samenwerken.
De Buze gaat ook ondersteuning bieden aan muzikanten als het gaat om praktische vragen: bijvoorbeeld hoe je een gageverklaring van de belastingdienst goed invult. Of hoe je zelf kunt bijdragen aan een goede soundcheck en dus een goed geluid op het podium.

De activiteiten van het poppodium zullen zich niet alleen op jongeren richten. Door de scheiding tussen het jongerenwerk van SWDK en het poppodium kan de Buze voor een breder publiek programmeren. Feitelijk is dat ook de voornaamste reden van de verzelfstandiging van de Buze. De partijen hebben ingezien dat de activiteiten van het poppodium wel raakvlakken heeft met sociaal werk maar er niet van afhankelijk moet zijn, wil het anno 2020 goed kunnen functioneren.
Dit neemt overigens niet weg dat er intensief samengewerkt zal moeten worden door de twee partijen die het gebouw gebruiken. Waar mogelijk kan men elkaar alleen maar versterken luidt de visie van Gemeente Steenwijkerland, De Buze en SWDK.

De eerste act is reeds bevestigd: op zaterdag 8 februari komt de bassist van de bekende formatie Bökkers naar de Buze. Arjan Pronk is geen onbekende. Hij was bassist van rockbands als The Horse Company, 16Down en Prodigal Sons. Een van de bandleden is Henk Jonkers, drummer van o.a. Hallo Venray en Fatal Flowers. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk via de website van de Buze:
www.buze.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen