Huttenbouwers laten zich niet afschrikken door regen

Foto: Erik Driessen

Herfstachtige omstandigheden of niet, de kinderen die zich hadden aangemeld voor een middagje huttenbouwen bij Bezoekerscentrum De Wieden zijn er zondag gewoon. In twee uur tijd bouwen ze een hut en vullen ze matrassen met bladeren, zodat ze ook nog even kunnen uitrusten.

“Best comfortabel…”, zegt een moeder die het bedje uit vroegere tijden ook even uitprobeert. Het is niet de enige ‘ouderwetse’ activiteit. De kinderen helpen ook mee om een vuurtje te maken en deden spelletjes van vroeger, zoals ring gooien. “Leuk!”, klinkt het. Zelfs de stevige buien kunnen het humeur niet bederven.
Een aantal deelnemers komt met papa en mama zelfs uit Utrecht en Amsterdam. Ze komen af op De Wieden en het hutten bouwen. “We hebben wel wat gesmokkeld…”, glimlacht Lida Blok van Natuurmonumenten. “Vanwege de kou maken we chocolademelk en poffertjes warm boven het vuur. Dat hadden de mensen vroeger dan weer niet.”

De kinderen slepen met riet en wilgentakken die op het dak en de muren belanden van de hut belanden. Die ziet er na twee uur al fraai uit. Helemaal af is ie nog niet, maar dat kunnen andere bezoekers van de OERR-speeltuin bij het bezoekerscentrum de komende weken afmaken. In de Kerstvakantie is de speeltuin uiteraard geopend.
In de kerstvakantie staat er weer een middagje huttenbouwen op het programma. Die is opnieuw voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Een andere nieuwe activiteit is wilgentenen knotten. Op www.natuurmonumenten.nl/dewieden/activiteiten is het complete programma van de komende weken te zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen