10-jarig jubileum van Stichting Present Steenwijkerland

Foto: Henk Boxum

Afgelopen vrijdagmiddag 22 november 2019 kreeg het 10- jarig jubileum van Stichting Present Steenwijkerland aandacht in het dorpshuis van Sint Jansklooster.

Namens Present Steenwijkerland blikte voorzitter Henk Boxum kort terug op de afgelopen 10 jaar. Present Steenwijkerland is opgericht op 5 november 2009 en inmiddels uitgegroeid tot een stabiele organisatie met enthousiaste medewerkers en vrijwilligers.
In die 10 jaar is Present steeds bekender geworden bij diverse instanties die de hulpvragen aanleveren. De unieke formule van Present is vrijwilligers verbinden met voor hun onbekende hulpvragers. En dan gebeuren er vaak hele mooie dingen! Afgelopen 10 jaar meer dan 15.000 uur inzet van vrijwilligers bij zo’n 1.000 verbindingen! Hij bedankte de sponsoren, de woningbouwcoöperaties, kerken en particulieren voor hun financiële bijdragen.
Dhr. Boxum bedankte tot slot de mensen van de eerste uren en oprichting, de mensen die voor ons bestuurden of coördineerden en vrijwilligers werk deden. En ook voor alle bestuurders en vrijwilligers van nu een woord van dank.

Als ambassadeur van Present Steenwijkerland deelt burgemeester Bats mee dat ook binnen het college van B&W gesproken wordt hoe we een vangnet kunnen zijn voor mensen die extra zorg en aandacht nodig hebben. Aandacht voor een ander is belangrijk.
Belangrijk hierbij is dat we Present Steenwijkerland goed op de kaart zetten. Het is in de afgelopen 10 jaar een organisatie geworden die staat als een huis.                                       Pieter Cnossen, directeur van Present Nederland,  ging in op de wijze waarop onze samenleving veranderd is. Van de verticale verzuiling vroeger zijn we in een horizontale verzuiling beland. Eenzaamheid, stress en armoede zien we steeds meer terug in onze maatschappij. De uitdaging is om ontmoetingen tussen mensen uit de verschillende nieuwe zuilen tot stand te brengen.  
Als Present hebben we ook de uitdaging om er op uit te gaan, mensen uit te nodigen, hen in ontmoeting te brengen met anderen. Daar waar ontmoeting is, kunnen mensen elkaar echt zien, waarderen en helpen.
Zo maken we de samenleving blijer en gelukkiger, h
et gaat om die ene ontmoeting.

Present kan terugkijken op een mooie bijeenkomst ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Present Steenwijkerland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen