Viering Wereldlichtjesdag in Steenwijk

Foto: Pixabay

Op zondag 8 december a.s. wordt ook in Steenwijk weer meegedaan aan de viering van Wereldlichtjesdag. Dit is een wereldwijde herdenking van alle overleden kinderen. Wat ooit begon in Amerika, heeft zich over grote delen van de wereld verspreid, namelijk een gelegenheid om  – samen met anderen – overleden kinderen te herdenken.

Vanaf 18.30 uur is iedereen van harte welkom op de gemeentelijke begraafplaats aan de Meppelerweg 79 in Steenwijk om aan deze herdenking deel te nemen. De korte ceremonie begint om 18.45 uur, om 19.00 uur steken we de kaarsjes aan. Er is een korte overdenking, er is live muziek door een aantal blazers van Crescendo en zangeres Sigrid Hof zingt het lied Precious Child. Precious Child is speciaal geschreven voor de viering van Wereldlichtjesdag en wordt overal ter wereld gehoord. Voor wie dat wil is er de mogelijkheid om de naam van een of meer overleden kinderen door te geven bij aankomst op de begraafplaats. Deze namen worden dan tijdens de herdenking voorgelezen. 

Kinderen die overleden zijn vormen een enorm verdriet voor ouders, grootouders en andere naasten. Het doet er niet toe of het kind heel klein of al groter was, het gemis en het verdriet zijn er altijd. Het kan troost bieden om samen met anderen een moment van herdenken te beleven. Misschien wil je praten over het kind, of juist niet, maar is het gevoel van verbondenheid op zich al troostrijk.

Er zijn winddichte lichtjes te koop voor € 2  en deze neemt u na afloop mee naar huis. Een meegebracht winddicht lichtje kan natuurlijk ook. De organisatie is in handen van de Werkgroep Wereldlichtjesdag Steenwijkerland. Deze werkgroep bestaat uit Janny van ’t Zand uit Steenwijk, Jantine van Beek uit Giethoorn en Ella Schipper van de gemeente Steenwijkerland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen