Steenwijkerland.Nieuws.nl niet welkom bij persmoment van gemeente

Foto: Nieuws.nl

De gemeente Steenwijkerland organiseerde dit jaar voor het eerst een perslunch waarbij vertegenwoordigers van diverse lokale en regionale media voor waren uitgenodigd. Steenwijkerland.Nieuws.nl hoort daar echter niet bij volgens de gemeente.

Redacteur Colin Coule vertelt; “Wij ontvingen drie persberichten die naar aanleiding van een perslunch werden verzonden, toen ik nader navraag deed kreeg ik te horen dat er een afbakening was gemaakt van een aantal nieuwssites zoals de Stentor, de Steenwijker Courant, de Slos en RTV Oost. Daar hoorden wij niet bij, ondanks het feit dat wij naar een 4-jarig bestaan gaan en ons altijd aan de gemaakte afspraken heb gehouden waaronder embargo’s.”
Eerder kreeg Steenwijkerland.Nieuws.nl te maken met een uitsluiting van bepaalde aankondigingen zoals Koninklijke Onderscheidingen, inmiddels is dat gelukkig weer teruggedraaid.

“Wij weten niet waar het aan ligt, een duidelijke reactie krijgen wij niet. Er is ooit een besluit genomen om een dergelijk persmoment te organiseren, ik vraag me werkelijk af op welke grond besloten is om ons hier niet in te betrekken. Er zijn zaken besproken in die lunch waar we graag een artikel over hadden gemaakt, dit wordt ons nu onmogelijk gemaakt.
Het kan nu best zijn dat we na dit artikel minder tot geen berichten van ze zullen krijgen, dat is spijtig maar hadden ooit zo’n prettige samenwerking. We zijn misschien kleiner dan de rest, maar we doen dagelijks nog steeds onze best.” verklaart Colin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen