Spookachtig eng tijdens Gieterse Halloween Spooktocht

Dit jaar was de derde editie van de Gieterse Halloween Spooktocht, die dit jaar in het centrum van Giethoorn plaats vond. Zo’n 50 figuranten wisten ongeveer 200 deelnemers de stuipen op het lijf te jagen in het spookachtige centrum.

Bewoners hadden tuinen en paden opengesteld waardoor deelnemers op plekken kwamen waar ze anders niet konden komen. De deelnemers begonnen in een lange gang aan hun tocht waarna zij middels een paardenkar werden vervoerd naar de start van de tocht.
Geheel ontspannen was het niet, onderweg kwamen zij enge monniken, heksen, monsters, dracula’s en andere schrikbarende creaties tegen die ze lieten schrikken.

Het initiatief van dit dorpsevent ligt in handen van de werkgroep Met Vereende Kracht (MVK), die deels voortgekomen is uit de schminkcursus 2016 van Vitaal Giethoorn. Tijdens het oefenen met griezel-schminken op de laatste avond werd geopperd om hun kunsten te kunnen vertonen tijdens een griezelig dorpsevent onder de vleugels van Vitaal Giethoorn. Het idee werd succesvol uitgevoerd in 2017 in Giethoorn Noord.
Jong & oud heeft toen genoten van een spannende tocht die door vele enthousiaste vrijwilligers “ten tonele” werd gebracht. Dwarsgracht was het decor van de tweede editie Halloween.

Reacties