Burgemeester plaatst tags voor fietsverlichtingsactie “Zet je licht aan!”

Burgemeester Rob Bats van de gemeente Steenwijkerland plaatste samen met coördinerend jeugdagent Lodewijk ten Brinke dinsdagmiddag twee spuitkrijt tags bij het Oerthepad en het fietspad bij de Paralellweg in het kader van de fietsverlichtingsactie “Zet je licht aan!” van de ANWB.

De tags werden op het fietspad geplaatst om fietsers er aan te herinneren om de fietsverlichting aan te zetten nu de donkere dagen weer zijn begonnen.
Met de ANWB fietsverlichtingsactie is het de bedoeling om mensen bewust te maken van het belang van goede fietsverlichting, de kans op een aanrijding in het donker neemt met 20% af wanneer er deugdelijke verlichting aanwezig is.
Toch gebeurt het regelmatig dat fietsers slecht verlicht zijn, zo blijkt regelmatig uit controles van Veilig Verkeer Nederland afdeling Steenwijkerland.

Om het verrassingseffect te houden blijft de markering slechts tijdelijk op het wegdek, dit is om gewenning te voorkomen zodat er niemand meer naar kijkt.
Eenieder kan een gratis pakket ophalen bij een van de ANWB winkels. Met de bijgeleverde spuitkrijt kunnen zo’n twee tot drie tags worden geplaatst.

Reacties