Rein en Annie Brouwer gelukkig in De Berkenhof

Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Rein en Annie Brouwer-Temming woonden bijna een leven lang in de gemeente Steenwijkerland, maar ze verhuisden begin dit jaar naar Fort. Ze hebben er geen spijt van. Het echtpaar vierde woensdag het 60-jarig huwelijksfeest met de andere bewoners van woonzorg De Berkenhof, de plek waar ze zich vrij vlot thuis voelden.

Rein Brouwer vierde begin deze maand zijn 91ste verjaardag en is met zijn 83-jarige vrouw Annie zeker geen toonbeeld van een stel dat elkaar op een dansavond leerde kennen. Nee, Rein woonde tijdelijk in bij de familie Temming in Joure toen hij daar aan het werk ging. In de kost, zo werd dat toen genoemd. ‘Wij namen nooit vreemdelingen in huis, maar Rein hebben we daarvoor al leren kennen’, kijkt Annie terug. Rein Brouwer, afkomstig uit Haaksbergen, werd leraar aan de VHBO-school Croevinge in Steenwijkerwold, later Don Bosco, waar ze samen een jaar gewoond hebben in afwachting van de bouw van hun te bouwen huis in Tuk. Annie was vooral thuis, onder andere om er voor de zoon en dochter te zijn, Rein werkte en studeerde er veel bij.

In De Berkenhof hebben ze hun eigen kamer, waar ze graag een potje rummikub spelen. Annie puzzelt graag en heeft een voorkeur voor sudoku’s. Ze zijn allebei hartstikke positief, geeft hun dochter aan, wat mede ook komt door de bijna-dood-ervaring van Rein 35 jaar geleden. ‘Hij moest gereanimeerd worden en sprak daarna vaak over “geleende tijd”. Ze maken er nog een mooie tijd van hier in Fort.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen