Scheerwolde zeker van glasvezel

Foto: Glasvezel Buitenaf

Nog voor het einde van de glasvezelcampagne in Steenwijkerland bereikte Scheerwolde gisteravond als eerste kern de vereiste deelname van 40%. Dat betekent dat Scheerwolde zeker is van de komst van glasvezel.

Verzekerd van snel internet
Ambassadeurs in Scheerwolde hebben de afgelopen tijd niet stilgezeten. Zo organiseerden zij aanmeldbijeenkomsten in de Wielewaal en gingen zij langs de deuren om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want als eerste dorp in Steenwijkerland is Scheerwolde verzekerd van snel internet via glasvezel. Naar verwachting zal vanaf begin 2020 gestart worden met de aanleg. 

Aanmelden kan tot 30 september

De gemeente Steenwijkerland is opgedeeld in twaalf deelgebieden waarvan Scheerwolde er één is. In elk van deze deelgebieden moet minimaal 40% van de inwoners zich aanmelden voor glasvezel. Aanmelden kan door een abonnement af te sluiten bij een van de deelnemende dienstaanbieders. In de deelgebieden waar het vereiste deelnamepercentage van 40% wordt gehaald, komt glasvezel. Aanmelden kan nog tot 30 september 2019. 

Meer informatie over de campagne en de actuele tussenstand is te vinden op steenwijkerland.glasvezelbuitenaf.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen