Herinrichting locatie ’t Molentje in Steenwijk van start

Foto: Gemeente Steenwijkerland

De voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de locatie ’t Molentje in Steenwijk gaan binnenkort beginnen. Vanaf 5 september gaat de aannemer aan de slag met onder meer het verwijderen van de oude fundering en het afgraven van de grond.

Wethouder Bram Harmsma: ‘De afgelopen periode is samen met omwonenden, de Vereniging Bewoners Centrum Steenwijk, Stichting Steenwijk Vestingstad en de Historische Vereniging een ontwerp gemaakt voor het pleintje waar vroeger het schoolgebouw van ’t Molentje stond. Super mooi dat we hier nu ook uitvoering aan kunnen geven. Destijds werd bij de sloop van het gebouw middeleeuwse bestrating aangetroffen. Dit historische straatwerk wordt hersteld en vormt straks samen met een kunstwerk dat op de vestingmuur wordt bevestigd een in het oog springend element.’ Het is de bedoeling, dat de herinrichting van ’t Molentje in oktober is afgerond.

Het kunstwerk is gebaseerd op een ets over het Beleg van Steenwijk. Het wordt een blikvanger die de identiteit van Steenwijk als vestingstad versterkt. De historische waterput krijgt nieuw metselwerk met historische kloostermoppen (middeleeuwse bakstenen). Verder worden de bestaande bomen vervangen door nieuwe exemplaren en wordt beplanting aangebracht die voor wat betreft sfeer en beleving aansluit bij stadstuin De Nettelbosch. Ook komt er een zitelement en wordt gekeken naar een speelmogelijkheid. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen