Vrijwilligers aan de slag bij opbouw van Koloniefeest in Willemsoord

Een vijftiental vrijwilligers zijn de hele week druk aan het werk op en rond het terrein aan de Steenwijkerweg in Willemsoord waar aanstaande zaterdag de 10e editie van het Koloniefeest plaats vindt.

Omdat het alweer de tiende editie is weten de “veteranen” onder de vrijwilligers precies waar alles geplaatst moet worden, in combinatie met het mooie weerbeeld deze week verloopt de opbouw als een trein.
Tien jaar geleden ontstond het Koloniefeest met een kleine tent en wat Nederlandstalige artiesten, tegenwoordig is het Koloniefeest een bekend fenomeen in en zelfs buiten de gemeente met achter de schermen een groot broederschap tijdens de opbouw en nog eens 70 vrijwilligers tijdens het evenement zelf die je zult vinden bij de ingang, kassa’s en achter de bar.

Dit jaar zijn er drie podia te vinden, het buitenpodium van De Bieb waar Beatcrooks zal draaien, de “rock tent” waar onder andere Bogey & the Longhorn zullen optreden en natuurlijk de grote tent met een line up van onder andere Jan Smit, Mooi Wark, Ancora, Jan Keizer en Annie Schilder en Summerland.
Door het grote succes verwacht de organisatie dit jaar zo’n 2500 bezoekers te verwelkomen, het feest is nog niet uitverkocht maar dit zal niet meer lang gaan duren.

’s Middags is er naast de kindermiddag een beachsoccer toernooi georganiseerd, op het festivalterrein waar twee zandvelden zijn aangelegd.
Naast het beachsoccer toernooi is er ook weer de jaarlijks terugkerende kindermiddag, met tal van activiteiten voor jong en oud. De muzikale omlijsting tijdens deze middag wordt verzorgd door de Dick Rosewater band.

De tijden zijn als volgt:

Zaterdagmiddag

Aanvang beachsoccer toernooi: 12:30 tot 17:00
Kindermiddag: 13:00 tot 17:00

Zaterdagavond

Terrein open vanaf: 19:00
Aanvang programma: 20:00

Kaartjes kunnen gekocht worden aan de kassa of online via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-koloniefeest-2019-55708579862

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen