Opnieuw beperkte huurverhoging Wetland Wonen per 1 juli 2019

Foto: Pixabay

Wetland Wonen voert op 1 juli 2019 een beperkte huurverhoging door. Bovendien maakt de corporatie net als vorig jaar geen gebruik van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Dat betekent dat klanten van Wetland Wonen per 1 juli 2019 maximaal 1,6 procent extra huur betalen.

De huurverhoging van Wetland Wonen is inflatievolgend. Dat betekent dat klanten van Wetland Wonen niet meer huur betalen dan de huidige inflatie. Die is vastgesteld op 1,6 procent. Deze huurverhoging is minder dan wettelijk is toegestaan. De minister heeft namelijk bepaald dat de huurstijging over heel 2019 maximaal 2,6 procent mag zijn.

Betaalbaarheid

Marcel Timmerman, directeur Wetland Wonen: “In 2018 voerden we een woonlastenonderzoek uit onder onze klanten. Hieruit blijkt dat 28 procent een betaalrisico loopt. Dat betekent niet dat zij betaalachterstanden hebben, maar wel dat zij elke maand maar net rondkomen. Wij vinden betaalbaarheid van het wonen heel belangrijk. Daarom kiezen we opnieuw voor een inflatievolgende huurverhoging.”

Geen inkomensafhankelijke huurverhoging

Corporaties kunnen bij de huurverhoging onderscheid maken naar het inkomen van hun klanten. Zo kunnen huishoudens met hogere inkomens meer huurverhoging krijgen dan huishoudens met een lager inkomen. Wetland Wonen maakt dit jaar opnieuw geen gebruik van die mogelijkheid. Voor al haar klanten geldt, dat ze maximaal 1,6 procent meer huur gaan betalen per 1 juli 2019.

Financieel gezond

Wetland Wonen voert een huurverhoging door om financieel gezond te blijven. Met de extra huuropbrengst kan de corporatie stijgende bouw- en onderhoudskosten betalen. Zo kan Wetland Wonen blijven investeren in nieuwbouw en duurzaamheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen