Opa’s en oma’s gratis naar Oorlogsgeheimen

Foto: Rabotheater de Meenthe

Deze week in Rabo Theater de Meenthe: Yamato, Masha en de Beer, Oorlogsgeheimen, Ernest Beuving en Casablanca.

Yamato
Stel je een grote Taiko-drum voor van meer dan 500 kilo, en daaromheen talloze andere Taiko, elk met een eigen vorm en een eigen karakter. De leden van YAMATO trainen het hele jaar door, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Op deze manier ontwikkelen ze kracht en spieren, en houden ze hun lichaam in topconditie. Om dit te kunnen verwezenlijken, zijn wilskracht en uithoudingsvermogen erg belangrijk. Maar er is nog iets van groot belang. Dat is passie. Passie vormt voor ons mensen ongetwijfeld de motor van ons bestaan en deze passie zorgt er ook voor dat we niet ontmoedigd raken. Ook bij YAMATO zorgt passie ervoor dat ze blijven gaan. YAMATO wil met deze nieuwe show een magnifieke explosie van passie creëren. YAMATO wil passie met jou delen. Deze voorstelling is te zien op woensdag 1 mei, aanvang 20.00 uur.

Masha en de Beer
Masha is een vrolijk, klein meisje en haar beste vriend is… een grote bruine beer! Na hun populaire animatieserie op Netflix en NPO3 komen Masha en de Beer voor het eerst naar het theater met hun eigen familiemusical. In ‘Masha en de Beer Live!’ heeft Beer eindelijk zijn rust gevonden. Maar zijn ondeugende buurmeisje Masha kan geen seconde stilzitten. Ook nu komt ze samen met Beer en al haar andere bekende vriendjes weer terecht in een doldwaas avontuur. Deze familievoorstelling is te zien op donderdag 2 mei, aanvang 14.00 uur.

Oorlogsgeheimen
Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Maar langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. De volwassenen proberen zoveel mogelijk voor hen geheim te houden: de Engelse piloot die op zolder verstopt zit, wie de Duitsers helpen (zoals hun eigen meester) en wie in het verzet zitten. Maar op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. Deze voorstelling is te zien op donderdag 2 mei, aanvang 19.00 uur.

Opa’s en Oma’s die met hun kleinkind(eren) de voorstelling bezoeken ontvangen hun kaartje gratis! Bel hiervoor naar 0521 514004 of reserveer uw kaarten aan de kassa. Let op: neem uw ID bewijs mee naar de voorstelling!

Ernest Beuving

Jezelf leren zien als scorende winnaar, ook als de werkelijkheid niet meewerkt, daar gaat het om in ‘Skoren!’. Brengt een hoefijzer ook geluk als je er één op je hoofd krijgt? Jazeker! Dan heb je geluk dat het paard er niet meer aan vast zat Met dit soort bevrijdende redenaties van Ernest Beuving verlaat iedereen na afloop de zaal als een succesvolle levenskunstenaar. Alleen de carrièrecoaches moeten oppassen. Want als zij zo goed zijn in hun vak, waarom zijn ze zelf dan niet verder gekomen? Het Rock & Pop Koor Zwolle o.l.v. Karen Peterson is deze avond te gast. De voorstelling is te zien op vrijdag 3 mei, aanvang 20.00 uur.

Casablanca
Dit fraaie nieuwe muziektheaterstuk verbindt onze geschiedenis aan de prangende actualiteit; toen vluchtte men Europa uit. Nu vluchten velen Europa in. De voorstelling speelt zich af in een stad van mogelijkheden en corruptie, van mensenhandel en van liefde. Van valse en echte visa. Velen leven tussen hoop en wanhoop. Dit beladen liefdesdrama, tegen een historische én actuele achtergrond, is daarmee een voorstelling voor ons allemaal. Met in de hoofrollen Stefan Rokebrand (Chez BroodCelblok H) en Jamie Grant (KLEMLEEF!). Deze voorstelling is te zien op dinsdag 7 mei, aanvang 20.00 uur.

Binnenkort te zien in De Meenthe: Previewavond op 9 mei. Janke en Amy op 10 mei. Woodstock op 11 mei. Het mysterie Wardenier op 15 mei, 16 mei, 17 mei (uitverkocht) en 18 mei (uitverkocht).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen