Koninklijke onderscheiding voor de heer Piet Croes

Foto: Koninklijke Onderscheidingen

Op zaterdag 20 april 2019 – na afloop van de jubileumvoetbalwedstrijd ter gelegenheid van zijn afscheid – reikt loco-burgemeester Tiny Bijl een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Piet Croes (79) uit Vollenhove. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Croes is sinds 1964 actief in de voetbalsport. Hij begon als speler in het eerste elftal van voetbalvereniging VlugHeid en Kracht (V.H.K.) in Sint Jansklooster. Daarna was hij jeugdtrainer, trainer, scheidsrechter en grensrechter bij meerdere voetbalverenigingen in de regio. Momenteel is hij trainer van het 2e t/m 5e elftal van V.H.K. Soms traint hij meerdere elftallen tegelijk. Kenmerkend is zijn grote plichtsgevoel. Slechte weersomstandigheden weerhouden hem er niet van om op het veld te staan. Hij geeft daarmee het goede voorbeeld aan de jonge spelers en dwingt respect en bewondering af. Hij doet dit tot op de dag van vandaag, in totaal al 55 jaar.

De Hartstichting, afdeling Vollenhove, kan al 12 jaar op de heer Croes rekenen als collectant. Datzelfde geldt voor de Hervormde Gemeente Vollenhove, waar hij al meer dan 18 jaar collectant is voor de kerkelijke collectes. Ook voor de actie Kerkbalans zet hij zich in. Verder verzorgde de heer Croes de kaartverkoop en –controle bij het bloemencorso van Vollenhove en verrichtte hij hand- en spandiensten bij dit evenement. Elke dinsdagochtend, en als dat nodig is nog een dagdeel, staat hij achter de kassa van het winkeltje in woonzorgcentrum Nieuw Clarenberg in Vollenhove, dat volledig wordt gerund door vrijwilligers.

Na zijn pensionering ging de heer Croes als vrijwilliger aan de slag bij de VVV Kop van Overijssel. Op de kantoren in Wanneperveen en Blauwe Hand verrichtte hij meer dan 5 jaar administratieve werkzaamheden en verstrekte hij informatie aan toeristen. Samen met anderen stippelde hij destijds de recreatieve ‘Klokkenstoelfietsroute’ uit.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen