Vier Koningsdag in Steenwijk

Foto: Pixabay

Traditiegetrouw organiseert Stichting Steenwijk Vestingstad op Koningsdag een uitgebreid programma op De Markt in Steenwijk. Ook dit jaar is jong en oud van harte welkom om samen feest te vieren. De activiteiten beginnen om 10.00 uur met het hijsen van de vlag, het spelen van het Wilhelmus en de toespraak van de burgemeester. Het officiële gedeelte wordt afgesloten met het uitbrengen van een toast op de Koning.

Direct aansluitend verzorgt muziekvereniging Crescendo een feestelijk, muzikaal optreden. Daarna is er volop ‘Fun for kids’. De Markt wordt omgetoverd tot een speelplaats voor kinderen. Er zijn allerlei mogelijkheden om te springen, draaien en te ravotten. Van 13.00 tot 19.00 uur maken de DJ’s van Radio Continu het feest compleet met een doorlopend muziekprogramma. Van Nederlandstalige meezingers tot Engelse tophits. Verschillende artiesten zullen het podium van de drive-in show betreden en live optreden.

Ook de vrijmarkt mag niet ontbreken. De markt concentreert zich op het Kerkplein bij de Grote Kerk. Verder wordt er uitgewaaierd naar de nabijgelegen straten, zoals de Weemstraat, Kerkstraat en een deel van De Markt. Vanaf 8.00 uur kunnen de plekjes worden uitgezocht. De verkopers wordt verzocht om de ingangen van de winkels vrij te houden omdat deze op Koningsdag gewoon open zijn. Het hele weekend kan er naar hartenlust geshopt worden in Steenwijk. Op zondag 28 april is het koopzondag.

Reacties

article
26504
Vier Koningsdag in Steenwijk
Traditiegetrouw organiseert Stichting Steenwijk Vestingstad op Koningsdag een uitgebreid programma op De Markt in Steenwijk.
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/26504/vier-koningsdag-in-steenwijk/
2019-04-14T12:34:51+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2019/04/14123443/town-1360594_1920.jpg
Evenementen, Nieuws