Weerribben Zuivel zet zich in voor biodiversiteit

Foto: CC0

De biologische zuivelmerken van Weerribben Zuivel BV; Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel gaan dit voorjaar samen met boeren en consumenten 100.000 m2 biologische bloemen zaaien om de biodiversiteit te vergroten. De eerste vierkante meters biologisch bloemenzaad worden op 29 maart door schoolkinderen uit Vollenhove op de landerijen van Weerribben Zuivel gezaaid.

Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere insecten in Nederland. Veel insecten zijn de afgelopen decennia verdwenen. Insecten spelen een hoofdrol in de kringloop van het leven. Zo zorgen zij voor een gezonde bodem door bijvoorbeeld het verwerken van organisch materiaal. Tachtig procent van onze eetbare gewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen en andere insecten. Daarnaast zijn insecten voor dieren zoals bijvoorbeeld voor veel boerenlandvogels hun voedsel.

Als we de insecten en dus de biodiversiteit willen stimuleren moeten we meer ruimte maken voor natuur in onze directe leefomgeving en in landbouwgebieden.

Koop zuivel en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad

Koop vanaf 1 april een zuivel product van Zuiver Zuivel of Weerribben Zuivel bij de bio-speciaalzaak en ontvang een gratis zakje biologisch bloemenzaad. Het streven is om met deze actie door heel Nederland, dit voorjaar 100.000 m2 biologische bloemen te zaaien en daarmee de biodiversiteit te vergroten en de insecten te helpen.

Deze boeren zorgen voor rijke weides

De melkveehouders van Weerribben Zuivel en Zuiver Zuivel vinden biodiversiteit belangrijk omdat dit zorgt voor een natuurlijke balans. Zij zullen in het kader van deze actie op hun bedrijf bloemenzaad inzaaien. Daarnaast werken zij sinds 2017 samen met Vogelbescherming Nederland en zetten zich gezamenlijk in voor bloemrijke weides waar niet alleen hun koeien heerlijk kunnen grazen maar ook insecten en boerenlandvogels voldoende voedsel kunnen vinden.

'

Reacties

article
26449
Weerribben Zuivel zet zich in voor biodiversiteit
De biologische zuivelmerken van Weerribben Zuivel BV; Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel gaan dit voorjaar
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/26449/weerribben-zuivel-zet-zich-in-voor-biodiversiteit/
2019-03-26T15:07:39+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2019/03/26150702/crocus-4030138_1920.jpg
biodiversiteit, weerribben zuivel
Nieuws