Rouwhuis Villa Wolvega houdt open huis

Foto: Charlie Wessels

Rouwhuis Villa Wolvega aan de Deken Vaasstraat in Wolvega houdt een open huis op zaterdag 23 maart tussen 11. 00 tot 16.00 uur. Tijdens het open huis kan iedereen het rouwhuis bekijken, zowel voor als achter de schermen.

Ruim een jaar geleden openden uitvaartondernemers Sako en Serry Kiers het kleinschalige rouwhuis. In een huiselijke omgeving kun je er de dagen tussen overlijden en de uitvaart op een persoonlijke manier vormgeven.

Met het concept van een kleinschalig rouwhuis speelt Kiers in op de toenemende vraag naar een kleinere, meer huiselijker en familiaire vorm van opbaren buitenshuis. ‘Het is geen uitvaartcentrum’, legt Sako Kiers uit. ‘Wie in een persoonlijke sfeer afscheid wil nemen van een overledene, maar deze niet thuis kan of wil opbaren, kan er terecht.’ ‘Families ervaren het geheel als een warm welkom, waar veel kan en mogelijk is. Ze vinden het fijn om een sfeervolle plek te hebben om gewoon te “zijn”,’ zegt Serry Kiers.

Het rouwhuis heeft drie rouwkamers met opbaargelegenheid voor de overledene, een ontmoetingszaal en een huiskamer waar de nabestaanden kunnen verblijven gedurende de dagen tussen overlijden en de uitvaart. Hoewel Villa Wolvega wordt gerund door Uitvaartverzorging Kiers, is het niet alleen voorbehouden voor hun eigen cliënten. ‘Iedereen kan van Villa Wolvega gebruik maken, ongeacht welke uitvaartverzorger je in de arm neemt.’

Zaterdag 23 maart is iedereen tussen 11. 00 tot 16.00 uur welkom om kennis te maken met het rouwhuis.

 

Reacties

article
26378
Rouwhuis Villa Wolvega houdt open huis
Rouwhuis Villa Wolvega aan de Deken Vaasstraat in Wolvega houdt een open huis op zaterdag
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/26378/rouwhuis-villa-wolvega-houdt-open-huis-2/
2019-03-14T15:19:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2019/03/14151802/Villa_Wolvega-28-foto-Charlie-Wessels.jpg
Evenementen, Nieuws