Oldenzaal populairste carnavalsplaats van het noorden

Foto: Pixabay

Oldenzaal is de meest populairste middengrote carnavalsplaats van boven de rivieren. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding 365, dat een enquête hield onder 2000 carnavalsvierders naar de populairste carnavalsplaatsen.

Bij de dorpen en de kleinere steden scoren naast het Overijsselse Oldenzaal ook Aalst (België) en Oosterhout (Noord Brabant) het beste. Naast Oldenzaal kent Overijssel nog een andere populaire carnavalsplaats, namelijk Zwolle. Van alle grotere carnavalsplaatsen behaalt Zwolle hier de tiende plaats als favoriete feestlocatie.

Het carnaval in Oldenzaal is al 65 jaar een begrip binnen Twente, maar weet ook veel bezoekers van buitenaf naar zich toe te trekken. Ieder jaar trekt de Grote Twentse Carnavalsoptocht zo’n 100.000 bezoekers naar de Boeskoolstad.

Carnaval vieren buiten Overijssel? Let op voor zakkenrollers

Naast het vieren van carnaval in de eigen provincie, trekken ook veel Overijsselse carnavalstoeristen trekken naar Breda, Bergen op Zoom en Den Bosch. In deze plaatsen zijn echter ook de meeste zakkenrollers actief.
De plaats waar bezoekers het meeste op hun spullen moeten letten is Breda; bijna een kwart (24,1%) van alle jaarlijkse gevallen van zakkenrollen in Breda vindt plaats in de carnavalsmaand.

Andere gemeenten die hoog scoren op zakkenrollerij tijdens carnaval zijn Bergen op Zoom (23,1%) en ‘s-Hertogenbosch (22,2%). Aangezien dit de drie steden zijn waar de meeste bezoekers van boven de rivieren op af komen (in Breda komt zelfs 75% van de feestvierders ‘van buiten’), lijkt het er op dat zakkenrollers zich vooral op de carnavalstoerist richt.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen