Barbara Lok als nieuwe dirigent voor Vocal@Motion

Foto: Vocal@Motion

Na het goed bezochte concert in november was het helaas tijd voor Vocal@Motion om afscheid te nemen van hun dirigent Rachel Kieneker-Munneke. Ze koos ervoor de close harmony, popmuziek en musical achter zich te laten en geheel te kiezen voor klassiek. Maar het koor liet het er niet bij zitten. De zanggroep is erg blij te kunnen melden dat sinds januari 2019 Barbara Lok het dirigentenstokje ter hand heeft genomen.

Barbara zegt zelf ‘mijn leven is muziek!’, oftewel het is haar lust en haar leven. Een mooiere overeenkomst kan Vocal@Motion niet bedenken. Voor wie deze enthousiaste dame nog niet kent van ‘Storm over de Beulaeke’, ‘Het Mysterie Wardenier’ of ‘Podium Lokaal’: Barbara Lok zingt, schrijft muziekstukken en musicals, componeert en arrangeert. Naast het hebben van een eigen zangpraktijk heeft ze op diverse muziekscholen les gegeven,  gospel- , pop- en musical workshops georganiseerd en gaf ze masterclasses aan popkoren. En dit is nog lang niet alles wat op haar CV prijkt. Momenteel is Barbara erg druk met de muzikale leiding van ‘Het Mysterie Wardenier’ en ze leidt “Lok en Lol” in Zwartsluis,“Canta libre” in Hardenberg , Bloxy Music in Blokzijl en vanaf 2019 dus ook Vocal@Motion uit Steenwijk.

Vocal@Motion is een muzikale groep die inmiddels 2x de Drentse popkorenprijs heeft gewonnen. Het afgelopen concert bewees Vocal dat ze graag nieuwe dingen uitproberen. Kwaliteit van het zingen wordt sterk op gelet, maar lol in het zingen en met de groep is ook erg van belang, daarnaast zijn uitstraling en show aandachtspunten.  

Barbara vertelt: ‘Als nieuwe dirigent van Vocal zie ik een uitdaging in het behouden van de kwaliteit en diversiteit. Daarnaast wil ik natuurlijk mijn eigen inbreng geven aan dit koor. Ik heb ontzettend veel zin om met Vocal@Motion aan de slag te gaan en mooie muziek te maken.’

Meer voor Mannen
Vocal@Motion is op zoek naar nieuwe leden, met name bassen en tenoren. Naast een goede stem zijn kennis van koorzang, liefde voor diverse muziekgenres en vooral ook een groot enthousiasme belangrijke eigenschappen. Mocht je interesse hebben, dan ben je van harte welkom op één van de repetities. We repeteren elke woensdagavond van 20.00 – 22.00 uur in de Meenthehof in Steenwijk.

Voor meer informatie of boekingen kunt u contact opnemen met Ingeborg Sturre,tel. 06 29381482 of mail naar [email protected] . Voor een impressie van het koor kijk op www.vocalatmotion.com  of volg ons op Facebook. Voor meer informatie over Barbara Lok: http://barbaralok.nl/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen