Trajectcontrole dit jaar op N333 tussen Steenwijk en Blokzijl

Foto: Wikimedia

In december 2017 kondigde het Openbaar Ministerie aan om 20 trajectcontrole installaties te gaan plaatsen op provinciale N-wegen waaronder ook op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl. Dit jaar zal de controle in werking worden gesteld.

Wanneer de installatie opgebouwd gaat worden en wanneer deze exact actief zal zijn kon een woordvoerster van het Openbaar Ministerie niet zeggen. De 20 installaties zullen gefaseerd worden geplaatst tussen januari en december 2019. Een week voordat deze controle actief zal zijn wordt dit gecommuniceerd.

N-wegen zijn vaak provinciale wegen, met veel verkeer en verkeersongevallen. Uit analyses is gebleken dat juist op deze wegen relatief meer verkeersslachtoffers vallen dan op andere wegen. Daarom treffen wegbeheerders, politie en OM maatregelen op het gebied van de infrastructuur, educatie en handhaving. Met het plaatsen van twintig trajectcontroles in heel Nederland intensiveert het Openbaar Ministerie de handhaving op deze wegen.

Bij de keuze van de locaties is, in overleg met de politie, gekeken naar meerdere factoren; het ongevalspercentage, het aantal snelheidsovertredingen en de risicofactoren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen