Alles over slakken in Steenwijk

Foto: IVN NW Overijssel

Iedereen ziet wel eens slakken door het gras schuiven. In de tuinen en dan bij vochtig weer kun je de huisjesslakken tegenkomen en als het lekker nat weer is, laten de naaktslakken zich ook goed zien.

Over de meeste soorten slakken die in Nederland voorkomen, is een interessante veldgids verschenen, geschreven door Bert Jansen, die zijn bevindingen graag wil delen met belangstellenden uit het werkgebied van de natuurverenigingen IVN Noordwest-Overijssel en KNNV “ De Noordwesthoek”. Hij doet dit tijdens een voor iedereen toegankelijke lezing op maandagavond 21 januari in centrum “De Klincke” in Steenwijk.

Bert Jansen vertelt graag over deze interessante beestjes en zal ons inwijden in de leefwijze van diverse soorten. Daarbij zullen de soorten die in onze omgeving voorkomen zeker niet aan zijn aandacht ontsnappen. Dé slak bestaat niet), en er zijn er veel meer dan aaleen maar die slijmerige beestjes die de planten in je tuin kaal vreten. Deze lezing richt zich volledig op het slakkenleven en gaat niet over de bestrijding ervan. Dat is een hoofdstuk apart.

Datum en tijd: Maandag 21 januari om 20.00 uur.
Plaats: Centrum “De Klincke”, Kerkstraat 16 in Steenwijk.
Deelname: Gratis voor leden van IVN en KNNV en 2 euro per persoon voor niet-leden.

Reacties

article
26002
Alles over slakken in Steenwijk
Iedereen ziet wel eens slakken door het gras schuiven. In de tuinen en dan bij
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/26002/alles-over-slakken-in-steenwijk/
2019-01-04T15:51:04+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2019/01/04155055/2019-1_lezing_slakken_-_foto_huisjesslak_-_Ton_Bode-1_50.jpg
Nieuws