‘Hartverwarmende’ openingsdag Glazen Dorpshuis Steenwijkerland levert €1000 op voor Voedselbank

Foto: RTV Slos
De tweede editie van de door Multifunctioneel Centrum Hoogthij, Dorpsbelang Steenwijkerwold en RTV SLOS georganiseerde radiodriedaagse werd geopend door de twee vrouwelijke wethouders van het Steenwijkerlandse College van B&W. Tiny Bijl-Oord en Tijn Jongman-Smit trokken rond 13.00 uur letterlijk de deur van het Glazen Dorpshuis open, waarna de vrijwilligers die de actie mede mogelijk maken in actie konden schieten.
Hartverwarmend
De hele dag stroomden de donaties gestaag binnen. Na één dag staat de teller op om en nabij de duizend euro. Een bedrag waar Bennie Daan, voorzitter van het Dorpsbelang Steenwijkerwold, dolblij mee is. “Twee jaar geleden hadden we getekend voor zo’n eindbedrag, en nu waren we daar eerlijk ook al heel blij mee geweest. Met nog twee dagen te gaan kunnen we nu al spreken van een succes.”
Bij die woorden sluit Ria van Hien, programmamaakster en bestuurslid van de lokale omroep van Steenwijkerland, zich geheel aan. “Er zijn zoveel mensen die naar hun mogelijkheden een bijdrage hebben geleverd. Dat vind ik echt hartverwarmend.”
Veiling
Een keur aan artiesten en ondernemers hebben veilingwaar ter beschikking gesteld voor het goede doel. Zo veilt het Steenwijker kamerkoor Cantica Sacra twee keer twee kaarten voor het Kerstconcert van aanstaande vrijdag. Ook kaarten voor een wedstrijd van PEC Zwolle, een workshop Airbrush Fun, en behandelingen bij kapperszaken en schoonheidssalons behoren tot het veilingwaar. Voor het overzicht van kavels en de hoogste biedingen: ziewww.rtvslos.nl/veiling.
Ook de komende dagen donaties nog worden ingeleverd in Multifuntioneel centrum Hoogthij (Oldemarktseweg 117, 8341 SC te Steenwijkerwold). In een heuse Glazen Dorpskluis kan munt- en briefgeld worden gedeponeerd. Cheques kunnen worden overhandigd aan de organisatie.
Donaties kunnen ook worden overgemaakt naar rekeningnummer NL52 RABO 0322 0525 05 of NL79 RABO 0361 2427 35 (t.n.v. Ver. Dorpsbelang Steenwijkerwold o.v.v. Glazen Dorpshuis). Iedereen die ideeën of suggesties heeft met betrekking tot het Glazen Dorpshuis of  wie nog een stand wilt op de kerstmarkt kan mailen naar [email protected]. Tijdens de actie kunt u voor het aanvragen van muziek (minimaal €5,- per plaat) of een ‘Tikkie’ whatsappen naar 06 227 007 48.
Hoeft u niet per se een plaat aan te vragen? U kunt via deze link een Tikkie een vrij te kiezen bedrag overmaken. Daarnaast is de veiling geopend t/m vrijdag 14 december 20.00 uur.
Voedselbank Steenwijkerland
De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan de Voedselbank Steenwijkerland. Deze stichting voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een aanvullend boodschappenpakket. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken. Tijdens het Glazen Dorpshuis, andermaal geïnitieerd door MFC Hoogthij, Dorpsbelang Steenwijkerwold en RTV SLOS, krijgen vrijwilligers van de Voedselbank Steenwijkerland de kans om uit te leggen voor wat en voor wie ze zich week in week uit inzetten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen