Dickens Kerst in Steenwijk nog grootser

Foto: Pim Brinkman

Zaterdag 15 december belooft Dickens Kerst in Steenwijk een nog groter en sfeervoller evenement te worden dan voorgaande jaren.  Steenwijk Vestingstad organiseert een fascinerende reis terug in de tijd met een knipoog naar het heden.

De bezoeker waant zich in het Engeland van de 19de  eeuw om zich onder te laten dompelen in de Dickens tijd en de avonturen van Jules Verne te beleven in de winkelstraten van Steenwijk. Om 15.00 uur zijn de eerste activiteiten en vanaf 19.00 uur is de stad één groot geschiedenisboek met op de Markt een knipoog naar het heden waar heerlijk geschaatst kan worden en de Top2000 klanken klinken. De winkels zijn geopend tot 22.00 uur en bieden spectaculaire acties en koopjes aan. Het moment om in een gezellige, sfeervolle en spectaculaire entourage de kerstinkopen te doen en ondertussen te genieten van het prachtige kerstfestijn in de binnenstad.

Direct bij binnenkomst in de Vestingstad wordt men verwelkomd door de 19de eeuwse bevolking bij een knetterend kampvuur. Zelfs het ‘wasgoed van toen’ zorgt voor een feestelijk geheel en de arreslee trekt door de straten. Op het Kerkplein verrijst de imposante kerstwensboom. De taakgroep ‘Anders naar Kerst’ organiseert verschillende activiteiten in en rondom de Grote Kerk en Pand Zoer. Hiermee toont zij betrokkenheid met de wereld om haar heen. In de sfeervolle kerk zingen onder andere het Frisokoor en het duo Kayeigh en Arak; Christmas Carols.

De Woldpromenade is geheel in Dickens stijl en er treden verschillende ‘Dickens’ koren op. In de Vrouwen- en Kalverstraat kom je terecht in de tijd van Jules Verne, de schrijver die zijn tijd ver vooruit was. Er is hier spektakel op het Plein der Verlichting. Op de Markt; een knipoog naar het nu met hedendaagse muziek en het spektakel van de ‘Steamroadster’. Wie wordt de Kerstvoice van Steenwijkerland? In de Gasthuisstraat kunnen kandidaten onder toeziend oog van een vakkundige jury de zangkunsten tonen. Ook is hier de brocante markt en wordt op een groot beeldscherm een kerstfilm getoond.

Meer dan 120 vrijwilligers, acteurs, koren, diverse straattheateracts en imposante uitvindingen doen de bezoekers versteld staan. Dickens Kerst belooft ook dit jaar een geweldig prachtig en sfeervol evenement te worden. De evenementencommissie van Steenwijk Vestingstad nodigt iedereen van harte uit om dit mee te beleven.

Volg de informatie over Dickens Kerst in Steenwijk via www.steenwijkvestingstad.nl en via Facebook: FB/steenwijkvestingstad

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen