Sinterklaas is in Sint Jansklooster aangekomen

Foto: Erik Driessen

Sinterklaas sloeg ook dit jaar Sint Jansklooster niet over bij alle festiviteiten rond zijn verjaardag. Traditiegetrouw gleed de pakjesboot zaterdagmiddag de haven bij Bezoekerscentrum De Wieden binnen. Sinterklaas, weer een jaar ouder maar nog altijd even kwiek, zei dat hij blij is dat hij de kinderen van Sint Jansklooster en omgeving weer mocht ontmoeten.

Het is dan ook misschien wel de mooiste aankomst van Nederland: tussen de rietkragen door richting het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Daar wachtten opnieuw veel mensen op de Sint. Nadat alle kinderen verzekerd waren van voldoende pepernoten deed Sinterklaas nog even de winkel in het Bezoekerscentrum aan. Onbekend is of hij daar nog wat laatste inkopen heeft gedaan.

Op een stoere quad werd de Goedheiligman vervolgens naar het dorpshuis aan de Monnikenweg gebracht. Daar bracht hij, samen met zijn Pieten, nog de nodige tijd door met de kinderen. Voor de aankomst konden kinderen in gebouw De Holken bij het Bezoekerscentrum al iets maken voor Sinterklaas. Ook was daar poppenspel te zien van Mees en Catootje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen