Van Sinterklaas tot Armin van Buuren met de Jostiband

Foto: Meenthe

Deze week in Rabo Theater de MeentheErik van Muiswinkel, The Bluebirds, Best of Ireland & Alice Springs, Jostiband, Katinka Polderman en Een middagje mannenkoren.

Erik van Muiswinkel

De Oplossing: terug naar de basis, opnieuw nadenken, huiswerk maken. Een cabaretvoorstelling in het Nederlands, Grieks, Italiaans en Zoeloe, voor ieder nieuwsgierig mens van tien tot honderd jaar. Deze voorstelling is te zien op woensdag 14 november, aanvang 20.00 uur.

The Bluebirds

Geïnspireerd door de hitserie ‘Nashville’ en het album ‘Trio’ van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes. Het publiek beleeft country klassiekers en minder bekende liedjes van artiesten als de Dixie Chicks, Alison Krauss, June Carter en Shania Twain. Ook eigen werk van The BlueBirds zal te horen zijn, catchy, driestemmig en persoonlijk, zoals dat hoort in dit genre. Deze voorstelling is te zien op donderdag 15 november, aanvang 20.00 uur.

Best of Ireland & Alice Springs

In Best of Ireland hoor je zowel populaire traditionele folksongs en hun verhalen, als songs van huidige Ierse artiesten. Want ook in de huidige Ierse muziek zijn hun roots terug te horen. Twee bijzondere Ierse topvocalisten komen over uit Ierland en brengen samen met hun uitgebreide band, met natuurlijk de traditionele banjo en viool, een gevarieerd twee uur durend programma, met passie en energie gebracht, het plezier straalt eraf! Deze voorstelling is te zien vrijdag 16 november, aanvang 20.00 uur.

Jostiband

Al sinds 1966 betovert het Jostiband Orkest uit Zwammerdam talloze mensen over de hele wereld. Van Frankrijk tot Canada, van Israël tot Zwitserland.Het Jostiband Orkest treedt overal op en natuurlijk óók in Steenwijk. De 140 muzikanten, waarvan er 50 afreizen naar De Meenthe, hebben allemaal een verstandelijke beperking. Maar het Jostiband Orkest denkt niet in beperkingen, wél in mogelijkheden. Want alles is mogelijk, als je maar echt wil én goed oefent. Hiervan is het Jostiband Orkest het levende bewijs. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 17 november, aanvang 20,00 uur.

Katinka Polderman

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 17 november, aanvang 20.15 uur.

Nieuw: Een middagje mannenkoren

Het Noord Nederlands Jagers Koor ‘Prins-Hendrik’ is het enige jagerskoor van ons land en heeft al 25 jaar bestaansrecht. Het mannenkoor zingt 2, 3 en 4-stemmig a-capella. Het repertoire bestaat uit romantische Nederlands- en Duitstalige volksliederen over de natuur en de jacht. De koorleden komen uit de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Het geheel staat onder leiding van dhr. Feike van Tuinen uit IJlst. Deze middag wordt het koor bijgestaan door onder anderen Brincksanghers en Het Saxofoonorkest. Deze voorstelling is te zien op zondag 18 november, aanvang 14.30 uur.

Binnenkort te zien in De Meenthe: Robèrt van Beckhoven op 22 november. Brigitte Kaandorp op 23 november (uitverkocht). Bok & Najaarsbierentocht op 24 november. Johan Derksen op 24 november (uitverkocht). Paul de Leeuw op 27 november. Rundfunk op 28 november. Debby Petter op 28 november. Ed Struijlaart op 29 november (uitverkocht). Javier Guzman op 30 november. Vestzakconcert met Lemonade op 30 november.

Meer informatie over onze voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen