Hartverwarmende reacties tijdens pop-up store van Stichting JY & de Kramerij

Foto: Ingezonden

Donderdag 2 november, klokslag half vier in de middag gingen de deuren open van de allereerste pop-up store van Stichting JY en de Kramerij. Een initiatief vanuit het hart voor iedereen die een nieuwe winteroutfit niet zomaar kan betalen. Met stralende blikken en goed gevulde tassen verlieten meer dan 120 mensen met goed gevulde tassen het pand aan de Voorpoort.

Meer dan 450 lege kledinghangers
Stapels en rekken met nog goed uitziende tweedehands winterkleding voor de allerkleinsten, kinderen en volwassenen. Van warme winterjassen, jeans, mooie tops, tassen tot sjaals, babydekentjes en maxi-cosi’s. Het pand aan de Voorpoort in het centrum van Vollenhove barstte bijna uit zijn voegen.

Via de Voedselbank, de Sociale Dienst, bewindvoerders, GGD, consultatiebureaus, verloskundigen en collega’s uit de zorg werden velen uit de gemeente Steenwijkerland uitgenodigd. Dat de respons zo groot zou zijn, hadden JY en de Kramerij niet verwacht. Marion Driessen van de Kramerij: “Er waren tranen, een grote lach of glimmende ogen van trots. Het was mooi om te zien en om dit voor deze mensen te doen.”


Een reactie die Stichting JY vaker hoorde was: “Dat hebben we hier toch helemaal niet nodig?” De woorden van bezoekers bevestigen duidelijk het tegendeel:
“Dit kwam precies op het goede moment. Nu kan ik een keer zonder kopzorgen het weekend in.”
“Ben echt heel blij met de kleding. Dank je wel dat je me over de streep hebt getrokken met jas en blazers!”

Samen de schouders eronder

Al eerder gaf Stichting JY zo nu en dan kleding weg aan mensen die goed konden gebruiken. Het idee voor een pop-up store ontstond ruim een maand geleden. Het voelde goed, dus geen tijd te verliezen. Elk vrij uurtje werd besteed aan het verzamelen en uitzoeken van kleding. Om de tijdelijke kledingwinkel mogelijk te maken kregen JY en de Kramerij veel hulp van vrijwilligers en ondernemers uit de omgeving. “Onze dank is groot!”

Syntech Klimaat Service stelde als eigenaar het pand aan de Voorpoort beschikbaar. Medio 2019 kan Vollenhove daar creatief shoppen in de shop-in-shop het Koetshuys. Andere ondernemers stelden materiaal beschikbaar voor de kledingrekken, doneerden kleding of andere materialen.

Janien van der Linde van Stichting JY: “Armoede komt in alle soorten en maten en daar zetten wij ons graag voor in. De voorbereidingen voor een zomereditie van onze pop-up store zijn al in gang gezet!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen