Bijeenkomst voor mensen die iemand hebben verloren door zelfdoding

Foto: Pixabay

Op 3 november is de Themadag ‘Chaos en Ruimte’ voor mensen die iemand hebben verloren door zelfdoding. Willem Vermeijden is de inleider. De dag vindt plaats in Zwolle, Sionskerk.

Iemand die een suïcide in eigen kring heeft meegemaakt, bemerkt al snel dat dit iets anders is dan een ander verlies. Je blijft achter met veel vragen, de omgeving reageert anders, vaak zijn er veel verschillende emoties.
Lotgenoten die dit kunnen herkennen zijn dan erg belangrijk. Daarom organiseert de werkgroep Nabestaanden na zelfdoding Overijssel een thema- en ontmoetingsdag op zaterdag 3 november in Zwolle, Glanerbeek 10.
Het thema is ‘Chaos en Ruimte’. Willem Vermeijden, ervaringsdeskundige en rouwbegeleider zal de inleidende lezing verzorgen.
Hij zal ingaan op de vragen die bij zo’n verlies onherroepelijk opkomen: Hoe verder na “het verschrikkelijke”? Alles is anders, niets is meer vanzelfsprekend. Geen houvasten meer. Het leven moet opnieuw betekenis krijgen, maar het heeft met het verlies ook zijn kleur verloren. Hoe doe je dat dan? Waar haal je de motivatie en zingeving vandaan?

In de middag zijn er diverse workshops zoals ‘Schrijven voor Balans’ door Marijke Kerkhoven. Naast de donkere dingen zorgt schrijven over lichtere zaken in het leven voor méér balans en evenwicht. En Willem Vermeijden zal een workshop geven rondom het maken van een rouwritueel

Gedurende de dag is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Aanmelden of informatie graag bij: [email protected]
De kosten bedragen 17,50- per persoon, incl. koffie, thee, en lunch.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen