Sociaal ombudsvrouw Steenwijkerland van start

Foto: Gemeente Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland heeft een sociaal ombudsvrouw. Mevrouw Irma van Beek is op 1 september begonnen en bereikbaar via 06-53800811 en [email protected]. Maakt u zich zorgen over de zorg en ondersteuning die de gemeente Steenwijkerland sinds 2015 voor u regelt? Vindt u de regelingen ingewikkeld of weet u niet waar u uw vragen kunt stellen? Bent u tevreden over dat wat de gemeente voor u doet of heeft u een tip voor verbetering? Dan kunt u terecht bij de sociaal ombudsvrouw.

Tijdens de raadsvergadering van 24 april jl. heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het raadsvoorstel inzake de uitvoering van de motie ombudsfunctie sociaal domein. Direct na deze vergadering is een kleine werkgroep vanuit de gemeenteraad, ondersteund door Zorgbelang Overijssel (ZBO) en de griffie, aan de slag gegaan met de uitvoering van dit besluit. Deze werkgroep heeft mevrouw Van Beek unaniem voorgedragen voor de functie als sociaal ombudsvrouw, via ZBO.
Irma van Beek heeft ruime ervaring als sociaal ombudsvrouw bij verschillende gemeenten. Zij is onafhankelijk, onpartijdig en een gesprek met haar is altijd vertrouwelijk. Inwoners kunnen van haar verwachten dat zij opkomt voor hun belangen als het over zorg en ondersteuning bij wonen, leven en werken gaat. Zij volgt de gemeente kritisch op deze onderwerpen.

Irma: “Iedere inwoner met een vraag over zorg of ondersteuning mag verwachten dat naar hem of haar wordt geluisterd en dat er met aandacht wordt gezocht naar een passende oplossing of een helder antwoord. Dat iemand je begrijpt, zeker in een kwetsbare situatie, betekent vaak al veel. Daar zet ik mij graag voor in.”

Op werkdagen is mevrouw Van Beek telefonisch bereikbaar, zij beantwoordt dagelijks haar mail en als het nodig is, komt zij bij u thuis langs om uw verhaal te horen. Zij kan ook een lezing of presentatie over haar werk als sociaal ombudsvrouw verzorgen tijdens bijvoorbeeld een bijeenkomst van een ouderenorganisatie, dorpsbelangen en dergelijke.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen