Sanitaire voorziening Belterwijde weg in de winterperiode

Foto: Pixabay

Natuurmonumenten haalt deze week de sanitaire voorziening bij het strandje langs de Belterwijde weg. De unit keert dan in het voorjaar weer terug. Veel mensen gebruikten de unit in de afgelopen maanden. “Ik heb het hier zelden zo druk gezien: ’s avonds om half elf stond de parkeerplaats nog bomvol”, zegt Berend van der Vegt, die samen met echtgenote Roelie de unit schoon hield.

Natuurmonumenten nam enkele jaren geleden het eigendom over van de provincie Overijssel. Sindsdien is het strandje, op de weg tussen Beukers en de Blauwe Hand, stap voor stap opgeknapt. Met een zandstrand voor de jeugd, een sportveldje, een verbeterde beschoeiing en een nieuwe sanitaire unit was de locatie erg in trek. Dat had ongetwijfeld ook te maken met de uitzonderlijk mooie zomer. “De afspraak is dat de unit open is op dagen dat het warmer is dan 20 graden. Nou, we hebben het druk gehad….”, lacht Van der Vegt.

De inwoner van Wanneperveen werkte lang voor Natuurmonumenten en kreeg voor de zomer de vraag of hij samen met zijn vrouw het onderhoud van de unit wilde doen. Drie keer per dag waren ze te vinden langs de Belterwijde. “08.00 uur open en schoonmaken, 14.00 uur nog een keer schoonmaken en 22.30 uur afsluiten. En meestal was het op alle tijdstippen druk. Mensen uit alle windhoeken ook: jeugd en gezinnen uit de buurt, maar ook veel vakantiegangers”, zegt Van der Vegt.

Hij mag tijdens het werk graag een praatje maken met de mensen en kreeg veel complimenten over de opgeknapte locatie. Over het algemeen bleef de sanitaire voorziening ‘netjes’, zegt de Veniger: “Als je de boel netjes houdt, houden de mensen het ook netjes.” Ook vrijwilligers van Natuurmonumenten gingen dagelijks naar de locatie om het strandje en de andere voorzieningen netjes te houden.

Zelf is Van der Vegt niet iemand die een dag op een strand gaat liggen overigens. “Ik mag graag even in de zon zitten, maar daarna zoek ik snel weer de schaduw op.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen