Ontwerpbestemmingsplan fusieschool Giethoorn ter inzage

Foto: Pixabay

Het ontwerpbestemmingsplan voor de fusieschool in Giethoorn wordt vanaf begin oktober ter inzage gelegd. Dat heeft het college van B&W besloten.

Wethouder Marcel Scheringa ‘Met de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan hebben we opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt in de realisering van de nieuwe fusieschool in Giethoorn. Hiermee zetten we een volgende stap in de vervulling van een jarenlange wens van de inwoners van Giethoorn voor een nieuwe basisschool op een centrale plek tussen Giethoorn Noord en Giethoorn Zuid’.
Ten opzichte van het voorontwerp is het ontwerpbestemmingsplan naar aanleiding van de wensen van de omwonenden op een aantal punten gewijzigd.
‘De belangrijkste wijzigingen zijn de situering van het schoolgebouw, de verplaatsing van het parkeerterrein en de uitbreiding van het plangebied waardoor de school beter in de omgeving kan worden ingepast en er meer ruimte ontstaat voor parkeren. Daarnaast wordt de berm tussen de Beulakerweg en het naastgelegen fietspad breder, waardoor de verkeersveiligheid voor (doorgaande) fietsers verbetert. Door de parkeerplaatsen achter de school te situeren vermindert het geluid voor de bewoners van de woningen aan de Beulakerweg’.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf begin oktober zes weken ter inzage.

Marcel Scheringa ‘Ik verwacht dat de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan in februari 2019 kan vaststellen en dat de start van de bouw van de fusieschool medio 2019 kan beginnen. Als we dan uitgaan van een van een bouwtijd van circa 1 jaar, zou met ingang van het schooljaar 2020 – 2021 gebruik kunnen worden gemaakt van de nieuwe school’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen