Feestelijke opening van speel, pluk en ontmoetingspark Oostercluft-Rikking

Er heeft maar liefst maanden werk in gezeten maar trots zijn ze, de initiatiefnemers van de nieuwe speel, pluk en ontmoetingspark Oostercluft-Rikking in Steenwijk. Op Burendag werd het park feestelijk geopend door de initiatiefnemers en wethouder Bram Harmsa.

Initiatiefnemers Marjan Houwer, Pieter-Jan Harmsma, Jos Groenendijk, Roy Kapojos, Stephan Oosterhof, Christa Richter en Antje Stelm zijn twee jaar lang bezig geweest om de plannen te realiseren.
Met behulp van diverse sponsoren en bijdrages van Woonconcept, de gemeente Steenwijkerland en Provincie Overijssel kon er een volledig park worden gerealiseerd waar in april dit jaar een start mee werd gemaakt.

Het basketbalveld is volledig opgeknapt met nieuw beton, een compleet waterpark is aangelegd waarbij de kinderen het water kunnen verplaatsen door goed samen te werken.
Verder zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst en is het groen flink verbeterd.
Aan de andere kant is een pluktuin te vinden, met diverse soorten bomen en planten waaronder fruitbomen, zoals de sierappel, walnoot en hazelnoot bomen, en kruidenplanten.

De feestelijke opening werd gehouden op Burendag met hapjes en drankjes en een basketbal clinic die werd gegeven door ARTA en Landstede.
Het waterpark werd geopend door wethouder Bram Harmsma die voor het eerst het water mocht oppompen. Voor de allerkleinsten was er een springkussen beschikbaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen