Vierde Distinguished Gentleman’s Ride staat voor de deur

Foto: George Huisman

Het begint zo langzamerhand ook in Steenwijk een mooie traditie te worden, de Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) die voor zondag 30 september op de agenda staat.

De ruim honderd deelnemende motorrijders zamelen met zijn allen geld in voor onderzoek naar prostaatkanker. Ze kunnen zelf een donatie doen en/of zichzelf laten sponsoren. Het is voor de vierde keer in successie dat de motortocht over ongeveer honderd kilometer vanuit Steenwijk plaats heeft.
Dit jaar is het voormalige gemeentehuis in stadspark Rams Woerthe het warm kloppende hart van de actie en de tocht. Vanaf 10.30 uur beginnen de gentlemen zich daar te verzamelen; om 12.00 uur is het imponerende vertrek. Rond 13.00 uur is er een tussenstop met koffie en cake bij ’t Indian-museum van Tony ‘Indian’ Leeners op het industrieterrein van Lemmer.
Iedereen wordt uitgenodigd om daar de prachtige motoren te komen bekijken. Rond 14.00 uur vertrekt de stoet weer richting Steenwijk. Volgens planning komen de ‘Herenrijders’ rond 15.30 uur weer terug in Steenwijk. Omdat de Markt volledig op zijn kop ligt, wordt eenmalig uitgeweken naar ’t Veerhuys aan het Steenwijkerdiep als finishplek.
Daar is dan vrolijke muziek van de dames-coverband Las Bandidas, met swingende pareltjes uit de muziekhistorie. Natuurlijk wordt er gezorgd voor een goed hapje en drankje bij het etablissement.

De al even traditionele lotenverkoop voor de Prostaatsloterij is in de middaguren op/bij de Markt en wordt vanaf 16.00 uur voortgezet bij ’t Veerhuys, waar de verloting om de prachtige prijzen begint om 16.30 uur.
Hierna, omstreeks 17.00 uur, is de prijsuitreiking van de best geklede gentleman, de mooiste motor en voor degene die het meeste geld bijeengebracht heeft. Nieuw dit jaar is een prijs speciaal voor minibikertjes tot acht jaar voor het mooiste niet-gemotoriseerde voertuig (fiets, driewieler, step enz.). Voor de jeugdigen zijn er ook een springkussen, een ijscoman en een hotdogverkoper.
Plaatselijk organisator René Plekkenpol: ‘We willen met de DGR geld inzamelen én bewustzijn creëren voor de gezondheid van mannen, en in het bijzonder voor onderzoek naar prostaatkanker en programma’s rond zelfmoordpreventie’.
De DGR is een van de activiteiten van de gloednieuwe Stichting Nette Heren, waarmee Plekkenpol wordt ondersteund in de organisatie. ‘Steenwijk’ maakt onderdeel uit van een indrukwekkend geheel. De Ride is in 2012 gestart in Australië met 2500 motorrijders vanuit 64 steden. Vorig jaar was het aantal rijders mondiaal al opgelopen tot 94.000, vanuit 581 steden in 92 landen.
https://www.facebook.com/stichtingnetteheren/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen