Veilig Verkeer Nederland actief op Edward dag in Steenwijk

Het project Edward is een Europese dag om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid op Europese wegen. De verkeerspolitie organiseert op deze dag op veel locaties door heel Europa speciale acties.

Ook Veilig Verkeer Nederland afdeling Steenwijkerland deed vandaag mee tijdens een controle op de Gagelsweg waarbij leerlingen van de Clausschool werden betrokken.
Aan beide kanten werd er een snelheidsmeting uitgevoerd en werd er door de behulpzame agent uitgelegd hoe een laser meting nu precies werkt. Naast de snelheidsmeting konden leerlingen kennis maken met de dode hoek in een vrachtwagen.
Bij de snelheidsmeting werden er een paar auto’s tussen uit gehaald die net iets te hard gingen, zij kregen voorlichting en een waarschuwing van de kinderen om het hard rijden te voorkomen.

Op woensdag 19 september organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met buurtbewoners,  scholen, politie en andere betrokken partijen verschillende extra acties om de snelheidslimiet onder de aandacht te brengen. In regio oost zullen volgende week in ieder geval acties in Steenwijk, Oude IJsselstreek en Rijssen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen