Marla Hoorn van Sorelle Bloem & Kado zal in twee dagen bijna duizend bloemen verwerken

Foto: Pixabay

Marla Hoorn van Sorelle Bloem & Kado uit Steenwijk zal op 5 en 6 september a.s. meedoen aan het NK Bloemsierkunst voor professionals.

De bloemiste zal strijden tegen elf andere zeer gedreven collega’s die zich niet zomaar opzij laten zetten. Het strijdtoneel, eventlocatie De Basiliek in Veenendaal, wordt omgetoverd tot een ware oase van bloemen en planten. En natuurlijk wil Marla er vandoor te gaan met de eerste plek. Want dan mag zij in 2020 de Nederlandse eer vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap dat wordt gehouden in Polen!

Bram Rijkers werkzaam bij brancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en verantwoordelijk voor de organisatie: “Na zeer enerverende voorrondes strijdt de crème de la crème van de Nederlandse bloemsierkunst nu om de landelijke titel. De finalisten maken maar liefst vijf creaties. Drie opdrachten krijgen ze ter plekke uitgereikt, de vierde en vijfde opdracht mogen thuis worden voorbereid. Een van de voorbereidingsopdrachten is het maken van een bloemkraag. Decoratieve bloemkragen worden bijvoorbeeld in modeshows gebruikt van onder meer Viktor & Rolf. In totaal worden er per deelnemer bijna duizend bloemen verwerkt in twee dagen. De gemaakte werkstukken worden beoordeeld door een professionele jury. De bloemist met de hoogste score wordt winnaar van deze prestigieuze vakwedstrijd.”

Marla:  “Met bloemen werken is echt mijn passie, en dat mag heel Nederland zien! Het worden 2 dagen ploeteren maar heb er ontzettend veel zin in! Let the best man win”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen