Bouw hypermarkt in Steenwijk start na de zomer

Foto: VAA

De hypermarkt waar onlangs groen licht voor werd gegeven door de Raad van State gaat naar verwachting in 2020 open. De voorbereidingen voor de bouw starten na de zomer.

Jaren geleden werd er een vergunning verleend voor de hypermarkt, supermarkten en ondernemers in de binnenstad maakten hier herhaaldelijk bezwaar tegen. Door deze bezwaren zette de Raad van State een streep door de plannen maar na een aanpassing van de gemeente kwam het plan toch nog tot een goedkeuring.

Het is nog niet bekend welke keten in de hypermarkt gaat zitten, diverse bronnen wisten te melden dat de Duitse supermarktketen Famila in de hypermarkt zou komen. Bünting, het moederbedrijf achter Famila laat in een reactie weten dat er geen plannen zijn om de Nederlandse grens over te gaan.
De hypermarkt mikt op een verzorgingsgebied van ruim driehonderdduizend inwoners en verwacht in het eerste jaar minstens vijfhonderdduizend bezoekers. De winkel moet ‘een omvangrijk en gevarieerd supermarkt- én warenhuisassortiment’ bieden. Verder wordt gedacht aan horecavoorzieningen en leisure rondom de hypermarkt, zoals een casino en een bioscoop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen