Oude ambachten en Piratenfeest op de Markt

Foto: Vestingstad

Beleef tijdens het derde Vestingfeest de historie in de binnenstad van Steenwijk. Op de Markt kunt u kennismaken met verschillende ambachtslieden.

Misschien haalt u zelfs wel oude herinneringen op? Er zijn bijna veertig stands waar volop wordt gewerkt en waar u allerlei ambachten en oude voorwerpen kunt bewonderen. De stoelenmatter en de houtdraaier mogen niet ontbreken en ook de zeilmaker en de kaarsenmaker zijn aanwezig. Voor koopjes kunt u ’s ochtends een bezoek brengen aan de kindervrijmarkt en van 10.00 – 18.00 uur is er de braderie in de winkelstraten. Een gezellige, historische dag in de Vestingstad.

‘Lekker Nederlands’ Piratenfeest

’s Avonds staat het Hollandse lied staat centraal. We gaan ‘Lekker Hollands’. U kunt veel Nederlandstalige artiesten verwachten die het Hollandse lied in hun hart hebben gesloten. Vanaf 21.00 uur is het, onder leiding van Dj Hessel Wijkstra van RADIONL, één groot piratenfeest op de Markt. Ancora, Lytse Hille, Gaatze, Erwin Weitering, Martin van Waveren, Hessel & Ineke en Lenie Gerrits verzorgen optredens waarbij naar hartelust kan worden meegezongen met bekende Nederlandse hits. Geniet van deze Hollandse avond!

Kindervrijmarkt
8.00 – 12.00 uur

Locatie: Kerkstraat, Kerkplein, Neerwoldstraat en Gasthuisstraat

Braderie
10.00 – 18.00 uur

Locatie: in de diverse winkelstraten

Livemuziek – Straatorkesten
11.00 – 16.00 uur
Locatie: in de diverse winkelstraten

 

Vestingfeest 1 augustus

Balkonconcert ’t Veerhuys
Mooi zo!
Aanvang: 21.15 uur

Café De Bieb
Bieb Indoor: Dutchdrop Party
Aanvang: 24.00 uur

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen