Waterschap: “Op zoek naar alternatief bij Steenwijker Aa”

Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Waterschap Drents Overijsselse Delta is op zoek naar mogelijke alternatieven voor het vangen van de muskusratten bij de Steenwijker Aa.

In een reactie aan Steenwijkerland.Nieuws.nl laat een woordvoerder weten dat er oorspronkelijk 4 klemmen waren gezet, deze werden dezelfde avond nadat een hond in een klem terecht kwam verwijderd.
Alle klemmen waren onder water in de wal geplaatst, de klem waar de hond in terecht kwam stond een halve meter onder water.

Omdat de muskusratten nog niet allemaal gevangen zijn en het een erg belangrijke kering is voor de wijk zoekt het Waterschap nog naar alternatieven.
Woordvoerder Herald van Gerner legt uit “Een kooi in het water heeft momenteel geen effect. Wij gaan hier wel verder over nadenken. Niets doen is geen optie. Het is een erg belangrijke kering voor de wijk erachter. Bordjes plaatsen zou een optie kunnen zijn om hondenbezitters te waarschuwen. Het nadeel is dat het jeugd weer kan aantrekken, omdat het spannend is zulke klemmen op te zoeken. Het is een lastig probleem om hier een goede oplossing voor te vinden maar we gaan hier wel serieus mee bezig natuurlijk.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen