Midzomernachtloop in De Wieden

Lange Duinen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland, Europa
Lange Duinen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Utrecht, Nederland, Europa
Foto: Janko van Beek

In de nacht laat de natuur zich van een heel andere kant zien. Sprookjesachtig en soms ook spookachtig. De nacht is magisch. Beleef het tijdens de jaarlijkse Midzomernachtloop in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. De boswachters van Natuurmonumenten hebben verschillende routes uitgezet in De Wieden.

Spannende belevenis

Naar de sterrenhemel kijken kan natuurlijk overal, maar heb jij wel eens naar boven getuurd terwijl je midden in de natuur stond? Laat je ogen wennen aan het licht van de sterren en zie hoe de natuur ’s nachts ontwaakt. Onderweg kom je de boswachter tegen die met een batdetector speurt naar vleermuizen. Na afloop brandt het kampvuur en staat er iets lekkers klaar.

Korte en lange wandeling

Er is een korte en een lange Midzomernachtwandeling (5 en 9 km) in De Wieden. Meld je aan voor de Midzomernachtloop op www.natuurmonumenten.nl/midzomernachtloop.

Insecten

Jouw kaartje voor de Midzomernachtloop is een donatie aan de natuur. De opbrengst gaat naar het redden van de insecten. Het gaat slecht met de vlinders, bijen, kevers, vliegen en alle andere kriebelbeestjes die zo belangrijk zijn voor de natuur. Twee derde is verdwenen. De insecten hebben jouw hulp nodig. Wil je weten waarom en wat je kunt doen? Bekijk het hier: https://www.natuurmonumenten.nl/insecten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen